Χαλάρωση lockdown: «Ταξίδι στα νησιά μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ- Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας»

Χαλάρωση lockdown: «Ταξίδι στα νησιά μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ- Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε για τα ταξίδια και το άνοιγμα δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της χαλάρωσης του lockdown

Σχετικά με το ζήτημα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων θεωρείται «κλειδωμένο» πως θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου, με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον από τις 00:30, με την εστίαση να κλείνει πιθανότατα στις 00:15.

Αναλυτικά, οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα θα γίνονται με σύσταση για self-test (ή εμβολιασμό), χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτικό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις προς τα νησιά, θα πρέπει να υπάρχει αρνητικό τεστ - είτε μοριακό που να έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών από την αναχώρηση, είτε rapid-self test.

Οι εμβολιασμένοι που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις θα μπορούν να ταξιδεύουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ενώ και όσοι έχουν ήδη νοσήσει, ενδέχεται να μπορούν να μετακινηθούν με κάποια πιστοποίηση από το σχετικό μητρώο (ή τεστ αντισωμάτων). 

Αν και οι αποφάσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί, από την μέχρι τώρα εξέλιξη της συνεδρίασης διαφαίνεται πως η λειτουργία των γυμναστηρίων θα μετατεθεί για τις αρχές Ιουνίου ενώ από τις 15 Μαΐου πιθανότατα θα επαναλειτουργήσουν τα καζίνο.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, συζητήθηκε η κατάργηση των SMS στο 13032 αλλά και των μεθόδων click away και click in shop. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown αναμένονται σήμερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στις 6μμ.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ