Αίτηση για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση του 30χρονου που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη 26χρονη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο, σπρώχνοντάς την από τα βράχια, θα ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης του καθ' ομολογίαν δράστη.

 

Αυτό ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο enikos.gr, λέγοντας πως είναι δύσκολη η επικοινωνία που έχει με τον εντολέα του.

 

«Τον είδα και προσπάθησα για αρκετή ώρα να μιλήσω μαζί του. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η επικοινωνία» ανέφερε συγκεκριμένα ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος. Παράλληλα, μιλώντας στο enikos.gr σημείωσε πως επιχείρησε να κάνει μία συζήτηση μαζί του, ωστόσο, όπως είπε, δεν ένιωσε ότι τον παρακολουθούσε.

 

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, με δεδομένο το τραγικό συμβάν, θα λάβω άμεσα γνώση της δικογραφίας και εν συνεχεία θα απολογηθεί σε έναν αμέσως επόμενο χρόνο» είπε ο κ. Βλάχος.

 

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον 30χρονο υποστηρίζουν ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, φέρεται να την είχε σταματήσει το τελευταίο διάστημα.

 

Ερωτηθείς ο κ. Βλάχος αν θα ζητηθεί ψυχιατρική γνωμάτευση για τον 30χρονο απάντησε: «Θα ζητήσω από ανθρώπους αρμοδιότερους εμού να λάβουν γνώση της κατάστασης. Θα αιτηθούμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να δούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 30χρονος και να ληφθούν υπόψη όλες οι σχετικές παράμετροι».

 

Προθεσμία έλαβε από τον ανακριτή ο καθ' ομολογίαν δράστης

 

Την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή Νάξου για να απολογηθεί, ο 30χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα σε βάρος της συντρόφου του στην Φολέγανδρο. Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον δικαστικό λειτουργό, προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή με τον συνήγορό του Γιάννη Βλάχο.