Τους φόβους των επιστημόνων για εξάπλωση του κορωνοϊού από τα πάρτι εξέφρασε ο Χαράλαμπος Γώγος. Όπως ανέφερε χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς είμαστε σε μια φάση που ανοίγουν πολλές δραστηριότητες.

 

«Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κρούσματα.» Ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως ο δείκτης θετικότητας κυμαίνεται γύρω στο 4 «αλλά δεν θέλει πολύ το 4 να γίνει  5 ή 6». 

 

Ο κ. Γώγος δεν απέκλεισε το γεγονός να δοθεί το πράσινο φως για την επέκταση του ωραρίου της εστίασης ενώ ανέφερε πως την ερχόμενη βδομάδα με το άνοιγμα του τουρισμού εξετάζεται η κατάργηση των SMS. Επιπροσθέτως υπογράμμισε πως υπάρχει περίπτωση να δούμε τοπικά lockdown αν υπάρξουν κρούσματα.

 

Σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca τόνισε πως είναι ασφαλές και ότι είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να είναι προβληματικό στην εγκυμοσύνη, ωστόσο υπάρχει σύσταση να εμβολιάζονται με τα υπόλοιπα εμβόλια επειδή δεν υπάρχουν σχετικά δεδομένα μέχρι στιγμής.

 

Για τον εμβολιασμό παιδιών ανέφερε πως τρέχει μελέτη για τα παιδιά 12- 15 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.