[ΓΝΩΜΕΣ] Ο γέροντας Παστίτσιος και το στυγερό ηθικό έγκλημα. Από τον Άρη Αλεξανδρή

Facebook Twitter
32

                                                                                                                                           

Τα συντηρητικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας φαίνεται ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, παρά τη βαθιά κατάσταση ύπνου που την διέπει σε κάθε τι άλλο. Η ταχεία σύλληψη του δημιουργού μιας σατιρικής σελίδας στο facebook καταδεικνύει όχι μόνο το ντροπιαστικό κλίμα ανελευθερίας που επικρατεί στο πεδίο της δημόσιας έκφρασης, αλλά και τον εξαιρετικά παρωχημένο τρόπο με τον οποίο η κοινωνία και το νομικό κατεστημένο ερμηνεύουν την έννοια της ύβρεως και της βλασφημίας.

Είναι αδιανόητο ότι εν έτει 2012 υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ανάγουν την πνευματικότητα και τις προσωπικές, θρησκευτικές τους πεποιθήσεις στη σφαίρα του απυρόβλητου, κατακεραυνώνοντας με τη συμφεροντολογική βοήθεια του κράτους όποιον τολμήσει να τις πιάσει στο στόμα του. Μου φαίνεται εξαιρετικά ειρωνικό και οξύμωρο δε, το γεγονός ότι τα σύμβολα μιας παντοδύναμης θρησκευτικής αυτοκρατορίας είναι τόσο εύθραυστα που προσβάλλονται από το χιούμορ της αμελητέας μερίδας που δεν τα ασπάζεται. Είχα την εντύπωση πως η εκκλησία, ως βασικός εκφραστής των χριστιανικών ιδεωδών, διδάσκει τους πιστούς της ότι η πίστη είναι πρωτίστως μια εσωτερική διαδικασία του ανθρώπινου νου, που μόνο συμπληρωματικά επηρεάζεται από τις εξωτερικές εκδηλώσεις. Λίγο περίεργο που το πανίσχυρο και αταλάντευτο ηθικό υπόβαθρο της χριστιανικής πίστης των Ελλήνων κλονίστηκε από μια παράσταση προφανούς αστεϊσμού, που καμία κυριολεκτική σημασία δεν έχει.

Την ώρα που θεμελιώδεις θεσμοί του ελληνικού κράτους καταπατώνται με πρωτοφανή αγριότητα και πρόδηλο κυνισμό, τη στιγμή που κεφαλαιώδη αγαθά, όπως το δικαίωμα στη ζωή, την ασφάλεια και την εργασία συρρικνώνονται καθημερινά στο όνομα μιας διεστραμμένης δημοκρατίας, η ελληνική δικαιοσύνη θεώρησε συνετό να καταφερθεί εναντίον της ελευθερίας του λόγου, αγνοώντας τις ουσιαστικές πληγές δικαίου που την περιστοιχίζουν. Άραγε το παραεμπόριο, οι απάτες και οι υπόλοιπες παράνομες δραστηριότητες που περιβάλλουν το brand της θρησκείας γιατί τυγχάνουν παραδοσιακά τέτοιας επιλεκτικής παράβλεψης ;

Είναι άκρως επικίνδυνο αλλά ασφαλώς προβλέψιμο που τη δεδομένη χρονική συγκυρία η πολιτεία επιλέγει να πλήξει την ελευθερία του λόγου στο πλαίσιο της υποτιθέμενα ορθής εφαρμογής του νόμου. Προφανώς, ο ρόλος που διαδραματίζει η εκκλησία στην επαχθή μεταχείριση των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι βολικός και καθόλου τυχαίος. Η αμορφωσιά και η διαχρονική μικρόνοια της ελληνικής κοινωνίας την καθιστούν ιδανικό θύμα χειραγώγησης και ο παράγοντας της θρησκευτικής πίστης είναι το κατάλληλο μέσο για τον διασκεδασμό της κοινής γνώμης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πνευματική υφή της θρησκείας συγκρούεται με τη νομικίστικη διάστασή της- η αντίφαση, όμως, που απορρέει από αυτό τον εννοιολογικό διαμελισμό δεν φαίνεται να συγκινεί το κοιμισμένο ποίμνιο.

 

Το θρησκευτικό αίσθημα που θίγεται από το χιούμορ μάλλον δεν είναι άξιο να αποκαλείται θρησκευτικό αίσθημα. Είναι ο ευτελής φόβος της ανοησίας μπροστά στην κοινή λογική.

Ντροπή στη δικαιοσύνη που ξέρει να βρίσκει όσες αφορμές χρειάζεται για να αποφύγει τα πραγματικά της καθήκοντα, αλλά δεν ξεχνάει να κινηθεί άμεσα όταν το επονείδιστο κοινωνικοπολιτικό καθεστώς που συντηρεί εμφανίζει σημάδια παρακμής.

-----

Διαβάστε επίσης:

Είμαστε όλοι Ισλαμ (Το #FreeGeronPastitsios και οι διαμαρτυρόμενοι μουσουλμάνοι της Ομόνοιας)

Ο ΓΕΡΩΝ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Από τον Καρτέσιο

UPDATED: Σύλληψη στο Facebook - Ρεζίλι παγκοσμίως! #FreeGeronPastitsios

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ:  Το πιο Φανταστικό Τρολάρισμα του Γέροντα Παστίτσιου! 

Ελλάδα
32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Τι ακριβώς προσδιορίζει με τον όρο «συντηρητικά αντανακλαστικά»…? Την ευαισθησία απέναντι στην αξιοπρέπεια και το σεβασμό? Έχουμε συνηθίσει να εκλαμβάνουμε τον όρο «συντηρητικός» με αρνητική διάθεση και είναι μια εύκολη λύση/επιλογή για όποιον θέλει να προδιαθέσει αρνητικά τον αναγνώστη. Αλλά αν είναι να το χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος εδώ τον όρο αυτό για την αξιοπρέπεια και το σεβασμό ας βάλουμε λίγο την κρίση μας να δουλέψει από την πρώτη κιόλας γραμμή του κειμένου….Ας χαιρόμαστε επίσης που υπάρχουν ακόμα κάποιοι που έχουν αντανακλαστικά και ας προβληματιζόμαστε γιατί είναι μόνο αυτοί που έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από αυτή «τη βαθιά κατάσταση ύπνου που διέπει την ελληνική κοινωνία»… όπως σωστά γράφει..Αν ο κύριος που γράφει το άρθρο μετρά την ελευθερία από το βαθμό που επιτρέπεται σε κάποιον να ασχολείται δημοσίως με ένα πρόσωπο που έχει φύγει από τη ζωή, που δεν το γνώριζε καν και μάλιστα με σχόλια κακόβουλα και κυρίως παραποιώντας αυθαίρετα τα λόγια, το ήθος, την αλήθεια και την προσωπικότητα του…… τότε λυπάμαι, αλλά αυτό από το οποίο πάσχει ο δημιουργός της ιστοσελίδας (και προφανώς των θερμών υποστηρικτών του) δεν είναι η έλλειψη ελευθερίας αλλά η έλλειψη σεβασμού, η έλλειψη αυτοσεβασμού, η έλλειψη αξιοπρέπειας, η έλλειψη γνώσεως των ορίων του, η έλλειψη έμπνευσης, ενδιαφερόντων αφού δεν έχει κάτι πιο ενδιαφέρον αν ασχοληθεί και ασχολείται με ανθρώπους αγνώστους κατ’αυτόν που έχουν φύγει από τη ζωή, η έλλειψη αυτοεκτίμησης και αναγνώρισης και πολλά άλλα για τα οποία καλό να αναρωτηθεί…. Αν ο κύριος που γράφει το άρθρο έβλεπε μια τέτοια ιστοσελίδα για τον παππού του που έχει πεθάνει… θα ήταν στη θέση όσων διαμαρτύρονται υπέρ του Γ. Παϊσίου. Ας το πάμε λοιπόν μέχρι εκεί. Γιατί η μαινόμενη, προκατειλημμένη στάση απέναντι σε ότι έχει σχέση με τη χριστιανική πίστη, δεν αντέχει περεταίρω τοποθέτηση. Ας μη του δώσουμε λοιπόν τροφή που δεν αντέχει. Κι αυτά μόνο αρκούν. Γι αυτόν. Γι αυτούς. Αυτή τη στιγμή. Είναι ελεύθερος ο κύριος αυτός να επιλέξει να διαβάσει τα λόγια του Γ. Παισίου, να τα ενστερνιστεί, να τα απορρίψει, να τα σχολιάσει, να προβληματιστεί, να τα αρνηθεί…. Αλλά όχι, δεν έχει δικαίωμα να παραποιεί την αλήθεια δημοσίως από το όνομα…. έως τα λόγια κάποιου προσώπου γιατί εκεί σταματά η δική μου η ελευθερία. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να μιλά παραπλανητικά, παραποιητικά, υβριστικά για εμένα, για την οικογένειά μου, για τους οικείους μου για όσους εγώ σέβομαι.!Δεν κλονίστηκε το υπόβαθρο της χριστιανικής πίστης των Ελλήνων από τα λόγια ενός κακόμοιρου ανθρώπου που ψάχνει αναγνώριση με τέτοιο τρόπο….. αλλά απορώ για το πνευματικό υπόβαθρο όσων πασχίζουν να περισώσουν και να εκφράσουν την «ελευθερία τους» μέσα από τέτοια φαινόμενα…. ίσως γι αυτό την πραγματική ελευθερία μας τη χάνουμε και «βρισκόμαστε σε βαθιά κατάσταση ύπνου» πολλοί….
Εντάξει όλα αυτά ,πολύ ωραία και σωστά ,θα μπορούσε κάποιος πολύ εύκολα να τα ενστερνιστεί ...μα έχεις τόσα πολλά να πεις για αυτούς που "ασχολούνται με κάποιον που έχει φύγει από την ζωή" κριτικάροντας το πανηγύρι κέρδους που έχει στηθεί ,καπηλεύοντας τον άγιο δρόμο που επέλεξε κάποιος για να ζήσει ,και τόσα λίγα -δηλαδή τίποτα- για αυτούς που το κάνουν πράξη!...... ωραίες οι ευφράδειες και οι δημηγορίες μα μην πυροβολείτε την γ. κοινή λογική!!!!
Είναι απίστευτο ,πραγματικά δεν πίστευα ακόμα και εγώ που κατάπια τόσες απειλές στο blog μου τότε με την περίπτωση του FanEll με την ντροπιαστική κατάληξη της σύλληψης του Α. Τσιπρόπουλου ,ότι υπάρχουν ακόμα τόσο πολύ και τόσοι πολλοί χριστιανοταλιμπάν που αναγάγουν την αγιότητα κάποιου (σύμφωνα με τον τρόπο ζωής που επέλεξε και μόνον) σε ιερό καθήκον υποστήριξής του.Αλήθεια ,τι να απέγινε ο Τσιπρόπουλος ,καθότι ο τηλεπροφήτης τηλεσαβουροπώλης ,κομψοδάκτυλος +ευλόγισον+ ,και αντιπρόσωπος των ελοχίμ επι της γης ,αρμενίζει και καπηλεύεται τα βράδια μας ανενόχλητος........
Εξαιρετικό το άρθρο! Μπράβο.Και για το σχόλιο του κυρίου νικ_αγγ που λέει "...θίγοντας ιερά πρόσωπα..."Θα αστειεύεστε βέβαια! Ιερά πρόσωπα; Ο εν λόγω μοναχός δεν θεωρείται καν άγιος από την ορθόδοξη εκκλησία. Το αν μια ομάδα πιστών διαλέγει να πιστέψει σ' εκείνον και στις όποιες διδαχές του δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αφορά τις λειτουργίες ενός κράτους.
Το αρθρο σας δυστυχως αναφερεται περισσοτερο στις μουσουλμανικες κοινωνιες, παρα στην Ελληνικη. Αν υπαρχει ενα θρησκευτικο αισθημα που θιγεται απο το χιουμορ ειναι το μουσουλμανικο. Αυτο που με προβληματιζει ειναι η επιλεκτικη σας ματια..
Οι άανθρωποι που δεν έχουν ανοοίξει ποτέ Ευαγγέλιο και έχοουν γνώμη για τον Γέροντα Παΐσιο και την Αγιοσύνη του μόνο μέσα από την απροσμέτρητη άγνοιά τους πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους! Ο Χριστός είναι σωτηρία και οι εν λόγω ανεγκέφαλοι παίρνουν μέρος σε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το γνωρίζουν, τα οποία υποβιβάζουν το ύψιστο περιεχόμεον του Χριστιανισμού προς χάριν ενός άκρατου υλιστικού τρόπου ζωής που βοηθάει μόνο τις πολυεθνικές και τις Τράπεζες.
Μπορεί ο Χριστός να είναι σωτηρία - αυτό, ωστόσο, είναι προσωπική επιλογή του καθενός.Όπως και να' χει, αν είσαι γυναίκα όχι σωτηρία αλλά αιώνια καταδίκη σε περιμένει αν πιστέψουμε στα κηρύγματα του γέροντος και του Ευαγγελίου για το ποια πρέπει να είναι η θέση της στην (φαλλοκρατικότατη) κοινωνία (που ευαγγελίζεται).
Είναι τραγική μια κοινωνία που ανέχεται το κράτος της να την εξαθλιώνει, τους συμπολίτες της να τρέφονται με σκουπίδια και να κοιμούνται στο δρόμο, τους εργαζόμενούς της να δουλεύουν για 500 €, τους εργαζόμενούς της να μετατρέπονται σε ανέργους στα 50 τους - τότε που δε θα βρουν δουλειά -, τους νέους της να χάνουν τα όνειρα και την όρεξή τους για ζωή... Είναι τραγική ΑΥΤΗ η κοινωνία που συνεχίζει να υποστηρίζει τους πολιτικούς της που την δολοφόνησαν, που τη βίασαν και της ζήτησαν μετά και τα ρέστα ("αυτή κούνησε την ουρά της"), που δεν απαιτεί, ακόμα και βίαια, την παρέμβαση της δικαιοσύνης, που έμαθε να επαιτεί και αν δεν της δοθεί να σκύβει το κεφάλι της... Είναι τραγικό ΑΥΤΗ η κοινωνία να θεωρεί απόδοση δικαιοσύνης τη σύλληψη ενός, κατά πάσα πιθανότητα, κακόγουστου ανθρώπου, που ναι, σατύρισε, που ναι, προσέβαλε, που όμως, επιτέλους, ΔΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΕ! Είναι τραγικό επειδή ανήκουμε σ' αυτή η κοινωνία που της αξίζει η ηθική κρίση της...
Μα το κρατος ειναι η κοινωνια, ειμαστε ΕΜΕΙΣ. Ολοι. Οταν 500.000 ελευθεροι επαγγελματιες δηλωνουν εισοδημα κατω απο 10.000 Ευρω με αποτελεσμα να μην υπαρχουν λεφτα να πληρωθουν οι συνταξεις, ποιος φταιει; Οταν χιλιαδες "συμπολιτες" μας παιρνουν επιδοματα μαιμου και ουσιαστικα κλεβουν το κοινωνικο συνολο, ποιος φταιει; Οσο δεν αποκταει ο νεοελληνας συλλογικη συνειδηση και δεν νιωθει υπευθυνος για την κοινωνια στην οποια ανηκει, τοσο θα κανουμε μια τρυπα στο νερο και θα τρωγωμαστε μεταξυ μας.
περιστοιχιζόμαστε από ηλίθιους! αναπνέει στο σβέρκο μου η βλακεία! γιατί γιατί γιατί αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίζουν? και να τρώμε εμείς εκεί που χέζουν? η δίωξη ηλεκτρ.εγκλ. ζήτημα να πιάνει 5 παιδεραστές το χρόνο αλλά για το παληκάρι (που δεν κρυβόταν κιόλας) στήθηκε επιχείρηση csi maimi! μωρέ δεν πάτε στο γέρων-διάολο λέω γω! cτον αγυριcΤον
Ελληνική δικαιοσύνη, ωραίο αστείο indeed... Θέλετε να διαβάσετε και ένα άλλο αστείο; Μετά από αίτηση στην Εισαγγελία του Β. Καπερνάρου, συνηγόρου της κατηγορούμενης Χρυσαυγίτισσας Θ. Σκορδέλη για υπόθεση μαχαιρώματος Αφγανού πρόσφυγα, η δίκη της αναβάλλεται επ' αόριστον. Πρόκειται για την 7η (!!) κατά σειρά αναβολή της υπόθεσης, με σκανδαλώδη και κατ' εξακολούθηση υπαιτιότητα της πλευράς των κατηγορουμένων και μάλιστα σε αυτόφωρη διαδικασία που ξεκίνησε με σύλληψη των κατηγορουμένων!Αυτά περί ταχύτητας των διώξεων και της δικαιοσύνης, περί αίσθησης σημαντικού και ασήμαντου, περί νομικού κατεστημένου και ερμηνείας νόμων. Τόσο απλά -και τρομακτικά- είναι τα πράγματα...
Σεβαστη η γνωμη σου αλλα οχι αντικειμενικη..χαρακτηριζεις την ελληνικη κοινωνια αμορφωτη κ οτι το ποιμνιο της εκκλησιας ειναι κοιμισμενο..ολοι εσεις οι ξυπνιοι λοιπον κ οι μορφωμενοι που ειστε απο μια αλλη κοινωνια.,.αφου σε αυτη ολοι κοιμουνται κ δημαγωγουνται..γιατι ασχολειστε με αυτο το συντηρητικο περιβαλλον της εκκλησιας κ με εναν ανθρωπο ο οποιος εχει πεθανει,δε εχει καμια αξια για εσας,εχει κανει κπ πραγματα που για σας ειναι αδιαφορα κ δε βρισκεται στη ζωη για να αντικρουσει οσα λετε γιαυτον.ειναι απολυτο δικαιωμα του καθενος να πιστευει η οχι σε καποια θρησκεια κ να θεωρει καποιους ανθρωπους αξιους η μη.κανετε σατυρα κ χιουμορ θα μου πειτε..ε καποιοι ναι θιγονται απο αυτη τη "σατυρα"..γτ υπαρχει εμπαθεια και κακια μεσα σε αυτο το χιουμορ...κ πιστεψτε με οι αρχαιοι ελληνες που εκαναν σατυρα δε επαιρναν αλλες θρησκειες κ τις διακωμωδουσαν με αυτο τον τροπο.ενας νοημων κ εχεφρων ανθρωπος δε θα δημιουργουσε ποτε μια τετοια σελιδα για να "γελασουν" καποιοι αλλοι θιγοντας καποια ιερα προσωπα καποιων "κοιμισμενων"..ειναι βλακωδες..ΝΑΙ η δικαιοσυνη κακως δε ασχολειται με σημαντικα πραματα αλλα τουλαχιστον κανει κατι για ενα θεμα που καποιους προσβαλλει..Εστω εχει και καποιες αναλαμπες θα ελεγα..μικρες..κ αυτο δε ειναι κακο.το κακο ειναι που δε ασχολειται ΚΑΙ με αλλα.Δε αειανι κ τοσο κακο πια που δεν αφηνει καποιους αναγκεφαλους να ασχολουνται με ποταπα πραματα που θιγουν μεγαλο μερος της κοινωνιας. ο πατερ παισιος ειναι στην καρδια μας οπως ενα μελος της οικογενειας μας..κ οταν ενα μελος της οικογενειας μας δαισυρεται με τετοιο αισχρο κ γελοιο τροπο ναι εξανισταμεθα...οπως κ για ΠΟΛΛΑ αλλα προβληματα της κοινωνιας μας γιατι εμεις τουλαχιστον δεν κοιμομαστε...ουτε ειμαστε αμορφωτοι οπως θελετε να νομιζετε.
Πριν την δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας, οι πρώτες που προσέβαλαν το νόημα της χριστιανοσύνης και ό,τι πρεσβεύει ο Ιησούς ήταν τόσο η καθολική όσο κι η ορθόδοξη εκκλησία. Το να σκανδαλίζονται από σελίδες τέτοιου περιεχομένου είναι οξύμωρο, υποκριτικό και γελοίο.
συμφωνω οτι οι παπαδες κ η εκκλησια(καθολικη κ ορθοδοξη) πολλες φορες προσεβαλαν το νοημα της χριστιανοσυνης.Κι αυτο με δυσαρεστει κ αυτο που γινεται με τον πατερ Παισιο...το οξυμωρο θα ηταν να μην με πειραζε ενα απο τα δυο..αρα ο συλλογισμος σου ειναι ακυρος.ενταξει δε συμφωνεις με τον πατερ παισιο.δικαιωμα του καθενος.αλλα το να προσβαλλεις εναν που δε βρισκεται εν ζωη,το να παραμορφωνεις την εικονα ενος γερακου (που δε πειραξε ουτε μυγα στη ζωη του) κ να τον γελοιοποιεις ειναι τουλαχιστον βλακωδες..κ δε χρησιμευει σε τιποτα.Φαντασου λιγο τον εαυτο σου..αν καποιος σε βριζε σε δαικωμωδουσε σε παραμορφωνε κ σε προσεβαλε σε μια οποιαδηποτε σελιδα το σιγουρο ειναι οτι θα σε εκνευριζε,.,κ ποσο μαλλον για εναν ανθρωπο που δε ειναι στη ζωη...μπορει οχι εσενα,να σε αφηνε αδιαφορη.ωστοσο οι δικοι σου ανθρωποι θα ειχαν στεναχωρηθει κ θα προσπαθουσαν να κινηθουν νομικα.ειναι πραγματικα λυπηρο.αλλα δε με ξαφνιαζει..πολλα λυπηρα πραγματα συμβαινουν στην κοινωνια μας.
@ νικ_αγγ 24.9.2012 | 13:56 και όσους επιχειρηματολογούν με το "γιατί ασχολείστε..."Ειλικρινά, δεν μπορείτε να φανταστείτε γιατί; Το ότι έχει μετατραπεί σε μετα-θάνατον rock-star της εθνικιστικο-χριστανικής δεξιάς και εκμεταλλεύεται από κάθε λογής προπαγανδιστή δε σας ενοχλεί δλδ; (περί ορέξεως θα μου πείτε...)Τέλος πάντων, ας το παίξω χαζός, and Ι΄ll play alongΕπειδή, λοιπόν, ακόμα και με κρατικά χρήματα προωθείται και συντηρείται η φήμη και η υστεροφημία ενός μισαλλόδοξου καλόγερου που:1. συνομιλούσε υποτίθεται με σαύρες, 2. ήταν, υποτίθεται, προφήτης και θαυματοποιός3. κατηγορούσε τους ...επιστήμονες που πιστεύουν στη εξέλιξη των ειδών4. κατηγορούσε τους Καθολικούς και τους Τούρκους, τους Σιωνιστές, τους Ιεχωβάδες και όλους τους αλλόδοξους εν γένει ως υποχθόνιους συνωμότες ,5. και -το χειρότερο- οραματιζόταν πόλεμο με την Τουρκία για να πάρουμε τη..Μπόλη, αφού σκοτωθεί του 1/3 των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης, εξοριστεί το άλλο 1/3, και εκχριστιανισμό(!) του υπολοίπου 1/3 (ο πληθυσμός της Κων/πολης είναι πάνω από 10 εκ.)Αυτή η προπαγάνδα, λοιπόν, γίνεται και με κρατικά χρήματα:«Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994) - Ο Ασυρματιστής του Στρατού και του Θεού», Δημήτριος Καραΐσκος, Εκδόσεις Γενικού Επιτελείου Στρατού, 2005Με ντοκιμαντέρ(!) το 2011 στην ΕΤ3http://roides.wordpress.com/2011/04/21/21apr11/Το χιούμορ, ο χλευασμός και η σάτιρα είναι τα καλύτερα όπλα που διαθέτει μια δημοκρατία απέναντι στο σκοταδισμό. Α, ναι! και ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας έπρεπε να υπάρχει από το day-1 σ' αυτό το νεαρό βαλκανικό κράτος. Αυτά μόνο.
εγω ξερω οτι αυτος ο γερακος για μενα δε εχει μετατραπει σε ροκ σταρ της εθνικιστικο-χριστανικης δεξιας.δε ανηκω σε κανενα κομμα....τα θεωρω ολα γελοια.αρα αυτο που λες δε με αφορα.δε ειμαι αμορφωτος κ δε δημαγωγουμε.οτι αποψεις κ να ειχε ενας ανθρωπος δε νομιζω οτι ειναι σωστο να τον χλευαζεις ετσι,βαζοντας μπροστα τη σατυρα..ειναι γελοιο.κ ενας γερος στη γειτονια μου λεει ωρες ωρες πολλες βλακειες κ εχει καταχραστει κπ χρηματα απο τη θεση που κατειχε σε δημαρχειο(πραγμα που ο πατερ παισιος ποτε δε εκανε γιατι μισουσε τα χρηματα) αλλα οταν πεθανει δε θα ηθελα καποιος που δε εχει προφανως να κατι κατι αλο αξιοσημειωτο να δημιουργησει μια τετοιου ειδους σελιδα.ειναι ηλιθιο.αυτη η σελιδα με αυτο τον τροπο δε πολεμαει τον σκοταδισμο κ δε προβαλλει καμια δημοκρατια.ισα ισα δειχνει το χαμηλο επιπεδου του διαχειριστη της.γνωμη μου.........
@ νικ_αγγ Γραφετε.... "υπαρχει εμπαθεια και κακια μεσα σε αυτο το χιουμορ" Κακια δεν ειναι το να κανει καποιος σατυρα ή αστεια. Κακια ειναι οταν εγω σαν ομοφυλοφιλος ακουω τον Μητροπολιτη Χ να μου λεει οτι επειδη ειμαι ομοφυλοφιλος ειμαι σχιζοφρενης, οτι ειμαι ενα σκουπιδι που δεν εχει δικαιωματα, και ειμαι καταδικασμενος να πεθανω στην κολαση.... αυτο ειναι κακια.
συμφωνω οτι κ αυτο ειναι κακια που λετε..κ δεν συμμεριζομαι την αποψη αυτου του μητροπολιτη.αλλωστε εγραψα κ παραπανω οτι η εκκλησια κ οι παπαδες εκαναν πολλα αθλια πραματα.αλλα ναι μπορει να υπαρξει κακια μεσα σε μια σατυρα..το πιστευω απολυτα.πχ αν κπ σατυριζε σε μια σελιδα εναν ομοφυλοφιλο κ τον παρουσιαζε με τροπο τετοιο ωστε να προκαλει κ να δειχνει την εμπαθεια του,ΝΑΙ θα ηθελα να καταργηθει κ αυτη η σελιδα...κ ποσο μαλλον αν αυτος ο ανθρωπος δεν ηταν πια εν ζωη....
Tραγικό αυτό με τον Μητροπολίτη αν όντως ελέχθη -και βέβαια εντελώς αντιχριστιανικό- αλλά σκέψου πχ μια σελίδα που να σατιρίζει εντελώς άσχημα έναν νεκρό ομοφυλόφυλο. Θα ήσουν άνετος μάυτό; Νομίζω πως η κοινωνία πρέπει να έχει μια καταρχήν ευπρέπεια απέναντι σε όλους. Κι αυτό είναι μάλλον δείγμα πολιτισμού -το αντίθετο είναι καφρίλα.
Σε λίγο σ 'αυτή τη χώρα θα ξεχάσουμε και το αυτονόητο. Θα σας στενοχωρήσω, κύριε νικ_αγγ, αλλά αποτελείτε τη λαμπρή επαλήθευση αυτού του άρθρου (το οποίο -παρεμπιπτώντοντως- βρίσκω εξαιρετικό). Υπερασπίζεστε με σθένος το γέροντα, και καλά κάνετε, αν αυτό πιστεύετε, ενώ ταυτόχρονα αποτάσσεστε την "αμορφωσιά". Για να καταφέρει όμως ένας άνθρωπος να κερδίσει το χαρακτηρισμό "μορφωμένος", όπως θέλετε να αυτοπροσδιορίζεστε, οφείλει να είναι σε θέση να συντάξει σωστά τρεις αράδες (με τόνους, κεφαλαία, χωρίς ορθογραφικά (και άλλα) λάθη). Και οφείλει επίσης να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ των λέξεων "σάτιρα" και "Σάτυρος", ειδικά αν πιάνει στο στόμα του τους αρχαίους Έλληνες. Καλό διάβασμα.
αχ με συχγωρειτε e_kat..ξεχασα οτι φαινεται η μορφωση του καθενος απο το αν γραφει με κεφαλαια και με τονους ΕΔΩ ΜΕΣΑ..δε το θεωρησα απαραιτητο..πιστευα οτι κ ετσι μπορειτε να το διαβασετε...ξεχασα οτι εσεις πχ οταν γραφετε ενα μηνυμα στους φιλους σας απο το κινητο σας χρησιμοποιειτε κεφαλαια,τονους κτλ..γιατι ειστε ολοι μορφωμενοι..εγω εδω γραφω οπως στελνω μνμ στους φιλους μου. θα ηθελα να ξερετε επισης οτι οι αρχαιοι ελληνες εγραφαν μονο με κεφαλαια..αχ ηταν κ αυτοι αμορφωτοι δηλαδη;;οπως κι εγω που ειμαι ενας αμορφωτος φιλολογος και δε ξερω ακομα που μπαινει ο τονος κ που κεφαλαια γτραμματα. βλεπετε μονο το δεντρο κ οχι το δασος...........ελεος πια...χρησιμοποιηστε καποιο καλυτερο επιχειρημα.....(παρεμπιπτοντως δεν ειμαι κ τοσο φιλος με την τεχνολογια γιατι προτιμω το χαρτι κ το μολυβι.......ενω εδω για λογους ταχυτητας δε βαζω οξεια βαρεια περισπωμενη υπογεγραμμενη κτλ κτλ κτλ.. ζητω ταπεινα συγγνωμη,τωρα παω κιολας να παραιτηθω κ να σκισω τα πτυχια μου.δε τα αξιζω..)
@ e_katΕδώ ο κόσμος καίγεται και το......το "αυτονόητο" για σένα είναι οι τόνοι και τα κεφαλαία του/της νικ_αγγ?Και μη μου πεις για το λατινικό ερωτηματικό μου! Το ελληνικό είναι μίζερο καθώς δυσχεραίνει την ανάγνωση. Πολλοί φοράν γυαλιά μόνο και μόνο για να ξεχωρίσουν ένα ";" από ένα ":", ένα "," ή ένα ".". Μα και οι υπόλοιποι το αντιλαμβανόμαστε αργότερα από το "?" στη δεξιά άκρη του οπτικού μας πεδίου, για να καταλάβουμε ότι η φράση που αρχίσαμε είναι ερωτηματική. Αχ, ευλογημένο ισπανικό ερωτηματικό, ας σε είχα μόνο στο πληκτρολόγιό μου για να σε βάζω στην αρχή της φράσης και ας γκρίνιαζε η/ο e_kat!Άσε τον καθένα να εκφράζεται όπως θέλει και μην κάνεις τη κυρά-δασκάλα, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι... Άλλωστε, όπως καλά γνωρίζετε οι φιλόλογοι, de gustibus et coloribus non est disputandum!
Δεν ξέρω από που να αρχίσω . Από την γελοιότητα του να απαιτείς να δικαστεί η σάτιρα , ή την τραγικότητα του να δικάζεται κάποιος τον 21ο αιώνα για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις (ή μη θρησκευτικές πεποιθήσεις) ? Γιατί δεν πρόκειται για τίποτα άλλο . Εξέφρασε την γνώμη σου ελεύθερα , αν δεν σου αρέσει η γνώμη του άλλου μην την ακούς . ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να επισκεφτείς όλες τις σελίδες του κόσμου , και να προσβληθείς από το περιεχόμενο που δεν σου αρέσει. Είναι η ανασφάλεια σας που οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα. Πίστευε ότι θέλεις , μην προσπαθείς να το επιβάλεις. Αν ο θεός σου προσβάλλεται , άσε τον ίδιο να μας κρίνει. Τι έπεται ? Το κάψιμο βιβλίων και αιρετικών στην πυρά ? Αρκετά πήγε πίσω το ανθρώπινο είδος από την καφρίλα του φανατισμού και την άγνοια. Όποιος δεν είναι αρκετά έξυπνος ώστε να καταλάβει πως η πίστη σχετίζεται με το που γεννηθήκαμε , δεν έχει καμιά δουλειά να κρίνει την σάτιρα , όσο καυστική και αν είναι.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ