Γιώργος Αθανασόπουλος: Ένας από τους καλύτερους σεφ της χρονιάς σε δύο ευρωπαϊκές χώρες

Γιώργος Αθανασόπουλος: Ένας από τους καλύτερους σεφ της χρονιάς σε δύο ευρωπαϊκές χώρες Facebook Twitter
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος (δεξιά στη φωτογραφία) στο εστιατόριό του Maloma στις Βρυξέλλες/ Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος αναδείχθηκε ένας από τους καλύτερους νέους σεφ της χρονιάς σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τα βραβεία «Gault & Millau».

Ο σεφ Γιώργος Αθανασόπουλος είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Màloma» στην περιοχή του Σκααρμπέεκ, των Βρυξελλών. Όπως επισημαίνει το rtbf, το μενού αλλάζει κάθε μήνα ανάλογα με τα διαθέσιμα εποχικά προϊόντα.

«Συνεργάζομαι απευθείας με τοπικούς παραγωγούς. Τους ρωτάω τι έχουν να μου προσφέρουν. Δεν είμαι εγώ που τους επιβάλλω αυτό που χρειάζομαι, ή έναν τρόπο παραγωγής, γίνεται πραγματικά μια συζήτηση μεταξύ μας» εξηγεί ο Γιώργος Αθανασόπουλος.

Όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το 2021, «βιώνοντας το δεύτερο lockdown, έπρεπε να γίνουμε εφευρετικοί και να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε την πελατεία μας, αλλά και την ποιότητα στην κουζίνα μας, μιας και φιλοδοξούμε να είμαστε γαστρονομικό εστιατόριο. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα μενού που να είναι εύκολο στη μεταφορά, αλλά περίτεχνο ως παρουσίαση και γεύσεις. Η αποδοχή του από την πελατεία μας και τα καλά τους σχόλια, μας έφεραν στο να είμαστε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο take away».

Ο κ. Αθανασόπουλος είχε εξάρει επίσης την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «παρότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Βρυξέλλες, η αγάπη μου για την Ελλάδα είναι δεδομένη, όπως και η ανάγκη να προβάλλω τους θησαυρούς της ελληνικής γης μέσα από την κουζίνα μου. Βέβαια και χρησιμοποιώ ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρόκο Κοζάνης, ρίγανη, μαστίχα Χίου, τσάι του βουνού, γιαούρτι πρόβειο, κάποια κρασιά».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM