Γιατί στη Θεσσαλονίκη μαζεύουν γυαλιά οράσεως;

Γιατί στη Θεσσαλονίκη μαζεύουν γυαλιά οράσεως; Facebook Twitter
0

Εκστρατεία συγκέντρωσης γυαλιών οράσεων και σκελετών πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να διευκολυνθούν πολίτες και παιδιά με προβλήματα όρασης που προέρχονται από ευαίσθητες - ανασφάλιστες πληθυσμιακές ομάδες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και αδυνατούν να καλύψουν το κόστος αγοράς γυαλιών και φακών όρασης.

 

Τα γυαλιά που θα συγκεντρωθούν θα απολυμανθούν και θα καθαριστούν και ένα μέρος θα προωθηθεί στις Κοινωνικές Δομές (Κοινωνικά Φαρμακεία) των Μητροπόλεων και των Δήμων της Θεσσαλονίκης  και τα υπόλοιπα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα  τηλέφωνα 2310 263063 και 2310 413131

 

Η πρωτοβουλία αυτή, με σύνθημα "Δεν πετάμε τα γυαλιά που δεν φοράμε" και "Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία" εντάσσεται στο πλαίσιο κοινωνικών δράσεων  που υλοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmicα.

 

"Με δεδομένο ότι η όραση κατέχει τα σκήπτρα και ρυθμίζει τη ζωή όλων μας  και γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας λόγω των  διαθλαστικών προβλημάτων όρασης και κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες τους για αυτοδυναμία, αυτοεξυπηρέτηση και ασφάλεια, υλοποιούμε αυτό το  ειδικό πρόγραμμα  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με μοναδικό  στόχο να συμβάλουμε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Η επιτυχία αυτής της δράσης απαιτεί την συμμετοχή όλων μας. Γι αυτό καλούμε αλλά και παρακαλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς να δείξουν για άλλη μια φορά τον υψηλό δείκτη αλληλεγγύης τους, αφήνοντας τα γυαλιά που για διαφόρους λόγους δεν χρησιμοποιούν στα  stands  του Ινστιτούτου Ophthalmica" δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica Γρηγόρης Κέντρος διευκρινίζοντας ότι αυτή η δράση δεν έχει ημερομηνία λήξης αλλά θα είναι διαρκής όπως και οι ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM