Γεωργιάδης: Τα γυμναστήρια αρχικά θα ανοίξουν μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες

Γεωργιάδης: Τα γυμναστήρια αρχικά θα ανοίξουν μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν αρχικά μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.Χθες, η επιτροπή των ειδικών άναψε το «πράσινο φως» για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στα επόμενα βήματα χαλάρωσης του lockdown. Η εισήγησή τους- που μεταξύ άλλων αφορά και το άνοιγμα των κολυμβητηρίων για τους αθλούμενους πολίτες- ανέφερε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν πιλοτικά τα γυμναστήρια αρχικά μόνο για τους εμβολιασμένους.

 

«Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τα γυμναστήρια. Πρώτα οι κλειστοί χώροι θα ανοίξουν για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους πολίτες, έως τις αρχές Ιουνίου», δήλωσε στο Open σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν «περίπου στις 17 Μαΐου» και ότι το μοντέλο που αφορά μόνο τους εμβολιασμένους πολίτες θα εφαρμοστεί για σχεδόν δύο εβδομάδες. «Από αρχές Ιουνίου θα μπορούν να μπουν κανονικά όλοι, εμβολιασμένοι και μη», συμπλήρωσε.

 

Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει το πιλοτικό άνοιγμα για τους εμβολιασμένους και για τα κέντρα ευεξίας και στούντιο τατουάζ. Διευκρίνισε ότι το μέτρο για τους εμβολιασμένους θα αφορά και εκείνους που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. «Μερικές ημέρες μετά την πρώτη δόση προσφέρει τεράστια ανοσία», επεσήμανε ο υπουργός.

 

Επέκταση του ωραρίου για την εστίαση

 

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι από τις 15 Μαΐου θα υπάρξει διεύρυνση του ωραρίου (μετά τις 23:00), αν συνεχιστεί η τρέχουσα πορεία της πανδημίας.


Παράλληλα δήλωσε ότι από τις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός, «καλό θα ήταν» να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης και συμπλήρωσε ότι αυτό θα συζητηθεί με την επιτροπή των ειδικών. 

 

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξουν οι χώροι δεξιώσεων και οι εκθέσεις.

 

Σημείωσε επίσης ότι από τις 15 Μαΐου θα καταργηθούν τα ραντεβού για τη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ