Την εκτίμηση ότι οι χώροι εκδηλώσεων, όπως τα κτήματα που τελούνται γάμοι και οι εταιρίες catering, θα ανοίξουν από τις αρχές Μαΐου εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρέθεσε τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ, με στόχο την εστίαση, η οποία όπως είπε «πλησιάζει» προς την επαναλειτουργία.

 

«Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με την ΓΣΕΒΕΕ και σχεδιάζουμε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εστιασμένο μόνο στην εστίαση για να στηρίξουμε τον κλάδο περαιτέρω ενόψει του ανοίγματος», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα εκτίμησε ότι σύντομα κομμάτι του catering θα επαναλειτουργήσει. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα γίνει περίπου στις αρχές του Μαΐου. «Από αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση – διακινδυνεύω να πω - να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις» τόνισε.

 

Αναλυτικότερα, ο Α. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι στην Επιστρεπτέα 6, οι επιχειρήσεις της εστίασης που παρέμειναν όλο τον Ιανουάριο κλειστές θα έχουν πλεονέκτημα στη στήριξη έναντι εκείνων που λειτούργησαν έστω και με αυστηρά μέτρα, καθώς έχει σχεδιαστεί να είναι μηνιαία.

 

«Ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως Υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία.

 

»Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ