Γαβρόγλου: Ποιοι θα δίνουν πανελλαδικές και ποιοι όχι - Οι «πράσινες» και οι «κόκκινες» σχολές

Γαβρόγλου: Ποιοι θα δίνουν πανελλαδικές και ποιοι όχι - Οι «πράσινες» και οι «κόκκινες» σχολές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι πανελλαδικές θα καταργηθούν για την εισαγωγή στις σχολές με την λιγότερη ζήτηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή. Κριτήριο για την εισαγωγή σε αυτές τις λεγόμενες «πράσινες» σχολές, θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου λυκείου.

Αντίθετα, για την εισαγωγή στις υπόλοιπες σχολές («κόκκινες») με μεγάλη ζήτηση, θα εξακολουθήσει να ισχύει η εισαγωγή μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. 

Ο διαχωρισμός των σχολών σε «πράσινες» και «κόκκινες» δεν θα είναι σταθερός και θα διαμορφώνεται ανάλογα με την ζήτηση, μετά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. 

Οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής τεθούν σε ισχύ το 2020, καθώς το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση και ψήφιση στη Βουλή έως το τέλος Ιανουαρίου. Αν αυτό το σενάριο επαληθευθεί, οι αλλαγές θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά. 

Σύστημα μοριοδότησης για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Όπως μεταδίδει το Newsit.gr, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως έχει «κλειδώσει» και το σύστημα μοριοδότησης για την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών. 

Ειδικότερα, η μοριοδότηση θα προσμετρά έως και 120 μήνες προϋπηρεσίας ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τα επιστημονικά προσόντα (μεταπτυχιακά κ.α.) καθώς και κάποια κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία κ.α.).

Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά πως για τις 4.500 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών, το 2019, θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 35.000 με 38. 000 άτομα. Για τις επόμενες 10.500 θέσεις, οι υποψήφιοι θα ξεπεράσουν τις 100.000 και ίσως αγγίξουν τις 105.000.

Στόχος είναι να καταρτιστεί ένας ενιαίος πίνακας που θα ενημερώνεται τακτικά, ώστε οι υποψήφιοι να γνωρίζουν τη σειρά κατάταξης τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM
Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη

Σε βίντεο που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, διακρίνονται αστυνομικοί να σπεύδουν στο σημείο, χωρίς αρχικά να έχουν αντιληφθεί την παρουσία της βαριά τραυματισμένης γυναίκας
LIFO NEWSROOM