Συναγερμός στη Πυροσβεστική μετά από φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα σε Μεσσηνία και Φθιώτιδα.

 

Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr στην περίπτωση της Μεσσηνίας έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση του οικισμού Βασιλίτσι.

 

Οι αρχές ενημερώθηκαν στις 15.40 ενώ στο σημείο επιχειρούν 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα, και 4 αεροπλάνα.

 

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Νωρίτερα, δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στην Φθιώτιδα. Η μία στην περιοχή της Μακρακώμης βρίσκεται υπό έλεγχο σύμφωνα με την Πυροσβεστική,

 

Η δεύτερη στην περιοχή Λογγίτσι, είναι σε εξέλιξη σε δασική περιοχή. Οι δύο φωτιές εκδηλώθηκαν με διαφορά μόλις μερικά λεπτά η μία από την άλλη.

 

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 16:00 οι αρχές ενημερώθηκαν για φωτιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Λευκάδα της Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα, σε σημείο κοντά στον οικισμό.

 

Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές από τη Δυτική Φθιώτιδα, όσο και τα πυροσβεστικά που έφτασαν άμεσα από τη Λαμία και τη Μακρακώμη, μαζί με ρίψεις νερού από τα 2 αεροσκάφη PZL πού βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας περιόρισαν την πορεία της φωτιάς.

 

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, περίπου στις 16:15, εμφανίστηκαν καπνοί στο όρος Όρθρυ σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας. 

 

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής το μέτωπο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και αναπτύσσεται συνεχώς.