Φωτιά στον Πύργο: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις- Καίει ακόμα η πυρκαγιά και στο Πόρτο Γερμενό

Φωτιά στον Πύργο: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις- Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό Facebook Twitter
0

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για την αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Πύργο Ηλείας, ενώ σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό. 

Η φωτιά στην Κορυφή του Πύργου Ηλείας καίει σε δύσβατη περιοχή. Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Μόλις ξημέρωσε στη «μάχη» μπήκαν και εναέρια μέσα, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις αποτελούνται από 60 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα. 

Σε ό,τι αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Πόρτο Γερμενό, παραμένει σε εξέλιξη, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Εκεί επιχειρούν 150 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 42 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στη «μάχη» μπήκαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα 

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Τετάρτη, για τρεις περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Συγκεκριμένα, κατηγορία κινδύνου 4 προβλέπεται για τις εξής περιοχές: 

  • Περιφέρεια Αττικής 
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (περιφερειακές ενότητες Χίου, Σάμου, Ικαρίας)

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας είναι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες στις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Φωτιά στον Πύργο: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις- Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό Facebook Twitter

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ