Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Εστάλη 112 -«Εκκενώστε τον οικισμό Μύτικα, κατευθυνθείτε προς Ψάθα»

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Εστάλη 112 -«Εκκενώστε τον οικισμό Μύτικα, κατευθυνθείτε προς Ψάθα» Facebook Twitter
Φωτ: Facebook @Πόρτο Γερμενό μας
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, με τους κατοίκους του Μύτικα να καλούνται να εκκενώσουν τον οικισμό.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του οικισμού Μύτικα με εντολή να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Ψάθα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πόρτο Γερμενό.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 12:00 σε δασική έκταση, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.).

Επιπλέον ρίψεις από αέρος κάνουν 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενώ με εντολή του αρχηγού του Π.Σ, αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Εξαιτίας της φωτιάς υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων:

  • Επί της επαρχιακής οδού Οινόης - Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι (ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό)
  • Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου - Ψάθας - Βιλίων, από το ύψος της οδού Πεύκων (ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ