Φωτιά στην Χίο: Καλύτερη εικόνα - Χωρίς ενιαίο μέτωπο αλλά με διάσπαρτες εστίες

Φωτιά στην Χίο: Καλύτερη εικόνα - Χωρίς ενιαίο μέτωπο αλλά με διάσπαρτες εστίες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Βελτιωμένη είναι σήμερα το πρωί η εικόνα της φωτιάς που καίει από εχθές στη βορειοδυτική Χίο η οποία ξέσπασε από ανάφλεξη που προσέκρουσε στα πρανή του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά στη Χίο πλέον δεν έχει ενιαίο μέτωπο αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περιοχή. Η καλύτερη εικόνα έρχεται μετά από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσκολα προσβάσιμο σημείο.Για να γίνει αντιληπτή η δυσκολία παρέμβασης των πυροσβεστών αρκεί να σημειωθεί ότι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει δίκτυο μέχρι και 1,5 χιλιόμετρο από τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα σε δασώδεις εκτάσεις με κάθετο σε πολλές περιπτώσεις βραχώδες ανάγλυφο εδάφους.

Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

Σημαντική είναι η συνδρομή στην κατάσβεση από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε στη διασταύρωση Κατάβασης-Διευχών όταν ανεφλέγη αυτοκίνητο που προσέκρουσε στα πρανή του δρόμου. Ο οδηγός κρατείται με εισαγγελική εντολή και σήμερα πρόκειται να παρουσιαστεί στης εισαγγελία πρωτοδικών Χίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM