Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, με ένα μεγάλο μέτωπο να μαίνεται στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105,8 και την Αρετή Μπίτα, ένα διαφορετικό μέτωπο εξελίσσεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ νωρίτερα περιορίστηκε το μέτωπο της Δροσοπηγής.

 

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε ένα μέτωπο φωτιάς καίει 400μ.-500μ.  πριν από τα διόδια Αφιδνών και κατευθύνεται προς τη λίμνη Μαραθώνα. Στην περιοχή αυτή μάλιστα, έχουν καεί σωλήνες θερμοκηπίων και υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια στην αναπνοή. Οι άνεμοι δυναμώνουν πολύ και υπάρχει σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη μία πληροφορία ότι στο ύψος της Μαλακάσας η φωτιά πάει να περάσει την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

 

Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής: Δεν έχει συμβεί ξανά τέτοια καταστροφή, ούτε καν το 2007

 

Νωρίτερα σήμερα, για «πρωτοφανή κατάσταση  στην Αττική» έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου. Όπως ανέφερε τα πύρινα μέτωπα είναι πάρα πολλά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια καταστροφή. Ούτε το 2007 είχε γίνει κάτι ανάλογο». Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα «να καταφέρουμε να μη δούμε χειρότερα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή».

 

«Πιστεύω να τα καταφέρουμε με τις εναέριες δυνάμεις που έχουν ριχτεί στη μάχη», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, σημειώνοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις Αφίδνες, στις παρυφές της Ιπποκρατείου Πολιτείας όπου υπάρχουν και κάποια σπίτια που έχουν καεί, στο Πολυδένδρι, στις παρυφές του Αγίου Στεφάνου όπου  ανήκει το Πευκόφυτο και στο Καπανδρίτι.

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ