Εύζωνες: Τι συμβολίζει ο ήχος από το τσαρούχι στον βηματισμό τους

Εύζωνες: Τι συμβολίζει ο ήχος από το τσαρούχι στον επιβλητικό βηματισμό τους Facebook Twitter
eurokinissi
0

Οι Εύζωνες συμμετείχαν στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου με την οποία η Ελλάδα τίμησε τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης.

Πολλοί παρατήρησαν πως κατά τον βηματισμό τους, οι Εύζωνες χτυπούσαν δυνατά τα τσαρούχια τους και πίσω από αυτό κρύβεται μία ιδιαίτερη παράδοση και ένας πολύ συγκεκριμένος συμβολισμός. 

Εύζωνες: Τι συμβολίζει ο ήχος από το τσαρούχι στον επιβλητικό βηματισμό τους Facebook Twitter
eurokinissi

Όπως εξήγησε η Προεδρική Φρουρά με μήνυμα στα social media, οι Εύζωνες κατά τον βηματισμό τους χτυπούν το τσαρούχι «για να ακούνε οι Άγνωστοι νεκροί του Έθνους». «Σήμερα κατά την αποχώρηση τους από το Μνημείο, η απόλυτη ησυχία που επικρατούσε, το χτύπημα ακουγόταν ως Σύνθημα, για την νέα αρχή του Ελληνισμού».

Πριν λίγες μέρες, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε την Προεδρική Φρουρά απευθύνοντας μήνυμα προς τα απόδημα Ελληνόπουλα καλώντας τα να γνωρίσουν τους Εύζωνες.

Εύζωνες: Τι συμβολίζει ο ήχος από το τσαρούχι στον επιβλητικό βηματισμό τους Facebook Twitter
eurokinissi

«Σήμερα, η Προεδρία της Δημοκρατίας, αντί άλλου χαιρετισμού για την ημέρα της εθνεγερσίας, τη μέρα που ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες ενάντια στους Τούρκους και ξεκίνησαν τον αγώνα τους για την ελευθερία, θα σας κάνει ένα δώρο. Μια περιήγηση στο Στρατόπεδο Τζαβέλα, όπου εδρεύει η Προεδρική Φρουρά, για να συναντήσετε τους Εύζωνες, τους ακοίμητους φρουρούς του Προεδρικού Μεγάρου και του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα είναι σαν να γνωρίζετε από κοντά τους πολεμιστές του 1821 – γιατί σ’ αυτούς παραπέμπουν, με τη στολή τους, με τη λεβεντιά τους, με ακλόνητη την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν την πατρίδα με όλα τα μέσα, όπου κι αν τους χρειαστεί.

Συμβολίζουν τη συνέχεια του έθνους και της ιστορίας μας. Συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μας. Την ηρωική μας κληρονομιά και τη δυναμική μας πορεία προς το αύριο» τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ