Εξιχνιάστηκε διάρρηξη-ριφιφί του 2008 σε τράπεζα στην Κηφισιά με λεία 4 εκατ. ευρώ

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη-ριφιφί του 2008 σε τράπεζα στην Κηφισιά με λεία 4 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ένα από τα πιο μεθοδικά χτυπήματα με τη μέθοδο του «ριφιφί» που σημειώθηκε το Πάσχα του 2008 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κηφισιά εξιχνιάστηκε από τις ελληνικές Αρχές, με τη βοήθεια διασυνοριακής συνεργασίας και σύγχρονων εγκληματολογικών τεχνικών.

Οι δράστες, αφού παραβίασαν παράθυρο της τράπεζας, εισήλθαν στο εσωτερικό της και, χρησιμοποιώντας την τεχνική του ριφιφί, άνοιξαν το κεντρικό χρηματοκιβώτιο και τις θυρίδες του θησαυροφυλακίου, αποσπώντας χρήματα και τιμαλφή αξίας άνω των 4.000.000 ευρώ. Παρά τις εντατικές έρευνες που ακολούθησαν, οι δράστες είχαν διαφύγει χωρίς να εντοπιστούν.

Η υπόθεση παρέμενε ανοιχτή και πρόσφατα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών επανεξέτασε στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. Μέσω διασυνοριακής συνεργασίας και της χρήσης των βάσεων δεδομένων των χωρών που εφαρμόζουν τις αποφάσεις Prüm, ταυτοποιήθηκε ένας 53χρονος αλλοδαπός ως ένας από τους εμπλεκόμενους.

Ο ύποπτος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα στη Γαλλία και έχει βαρύ ποινικό παρελθόν, καθώς έχει απασχολήσει τις Αρχές της Γερμανίας και του Κοσόβου για παρόμοια αδικήματα.

Οι συγκριτικές αναλύσεις που πραγματοποίησαν οι ελληνικές εγκληματολογικές υπηρεσίες αποκάλυψαν ότι ο 53χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις:

  • Απόπειρα διάρρηξης τραπεζικού καταστήματος στην Αττική το 2009.
  • Κλοπή χρηματοκιβωτίου και διάρρηξη ΑΤΜ από super market στην Κρήτη το 2010.

Η δικογραφία έχει ήδη υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο ύποπτος σχετίζεται και με άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM