ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Έξι εγκαυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους - Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 37 τραυματίες

Έξι εγκαυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους - Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 37 τραυματίες Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Τρεις άνθρωποι με σοβαρά εγκαύματα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι πέθαναν, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 91. 

Πρόκειται για δύο γυναίκες 55 και 95 ετών και έναν άνδρα 85 ετών, που νοσηλεύονταν στις μονάδες εντατικής θεραπείας του «Ευαγγελισμού» και του Θριάσιου.

Προς το παρόν, έξι εγκαυματίες παραμένουν διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ συνολικά 36 ενήλικες τραυματίες και ένα παιδί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ελλείψεις προσωπικού

Εν τω μεταξύ, το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του κέντρου εγκαυμάτων-πλαστικής του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, αν και η λειτουργία της μονάδας προϋποθέτει δύο νοσηλευτές ανά κλίνη, στις 24 κλίνες εργάζονται μόνο 17 νοσηλευτές, μία βοηθός θαλάμου και ένας τραυματιοφορέας.

«Αναδεικνύεται για άλλη μία φορά η ανυπαρξία ουσιαστικού σχεδίου κινητοποίησης και λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αφού ακόμα και κρίσιμα τμήματα, όπως οι μονάδες αιμοδοσίας, οι ΜΑΦ και οι ΜΕΘ είναι υποστελεχωμένες», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, μετακινείται νοσηλευτικό προσωπικό από άλλα τμήματα σε καθημερινή βάση.

Ελλάδα
2

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ειναι θεμα προτεραιοτητων - προτεραιοτητα ειχε η ΥΕΝΕΔ των 3.000 ατομων και των 200εκ/χρονια, προτεραιοτητα ειχαν οι βυσματικες καθαριστριες του Υπουργειου Οικονομικων προτεραιοτητα εχει καθε φωνη που εξαρταται απο εμας.Οι φωνες που δεν εξαρτωνται απο εμας ας μην στεριωσουν πουθενα οπως λεει και ενας απο τους εκατονταδες συμβουλους.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ