Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε βίλες στη Μύκονο - Πάνω από 450.000 € η λεία

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε βίλες στη Μύκονο - Πάνω από 450.000 € η λεία Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Εξαρθρώθηκε σπείρα τα μέλη της οποία πραγματοποιούσαν συστηματικά κλοπές σε βίλες στη Μύκονο.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός, εκ των έξι μελών της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και δύο αρχηγικά μέλη της, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. 

Ο συλληφθείς, ένας 27χρονος, πιάστηκε επ' αυτοφόρω τη στιγμή που αποχωρούσε από συγκρότημα κατοικιών όπου είχε διαπράξει κλοπή. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αντιστάθηκε σθεναρά κατά την ακινητοποίησή του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών καθώς και βίας κατά υπαλλήλων -δικαστικών λειτουργών.

Πώς δρούσε η σπείρα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με τη συμμετοχή των υπολοίπων δραστών και χαρακτηριστικά δομημένης σπείρας.

Έχοντας ως ορμητήριο πολυτελή κατοικία διαμονής, δρούσαν στοχευμένα με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν κλοπές- διαρρήξεις σε κατοικίες - βίλες του νησιού, κατά κανόνα, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν προσωρινά.

Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας, καθώς και κουτιά ασφαλείας (safe box) με το περιεχόμενο τους.

Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπής, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν εκτιμάται ότι υπερβαίνει 455.000 ευρώ.

Στην κατοικία όπου διέμεναν οι δράστες και σε όχημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε σημαντικός αριθμός αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και σταδιακά αναγνωρίζονται ως προϊόντα κλοπής. Επίσης, βρέθηκαν διαρρηκτικά μέσα, εργαλεία αξιολόγησης χρυσών αντικειμένων, και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η διερεύνηση υπόθεση συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί τυχόν εγκληματική τους δραστηριότητα και άλλες χρονικές περιόδους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ