Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Νέα δεδομένα - Ερωτήματα για τα σβησμένα αρχεία

Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Νέα δεδομένα - Ερωτήματα για τα σβησμένα αρχεία Facebook Twitter
φωτό αρχείου/eurokinissi
0

Tο «θρίλερ» της εξαφάνισης της 19χρονης από το Κορωπί συνεχίζεται, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τα ηλεκτρονικά ίχνη της αγνοούμενης.

Ο Εγκληματολόγος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εξεταστής ψηφιακών πειστηρίων, κ. Βασίλης Γεωργόπουλος, αποκάλυψε στην εκπομπή Τούνελ ότι μετά από έρευνα που έκανε διαπίστωσε πως κάποιος έχει αρχίσει να σβήνει τα στοιχεία της.

«Η οικογένεια μετά από δική σας πρωτοβουλία με εξουσιοδότησε να ερευνήσω τις δυο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιούσε η 19χρονη, με σκοπό να εντοπιστούν τα τελευταία ηλεκτρονικά της ίχνη. Η κοπέλα είχε συνδέσει το κινητό με το gmail της. Στην έρευνά μου διαπίστωσα ότι κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη από το λογαριασμό της, εξαφανίζοντας και χρήσιμα για την έρευνα, στοιχεία του κινητού της» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αν μπορούν αυτά να ανακτηθούν, ο κ. Γεωργόπουλος απάντησε: «Θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από την αρμόδια αστυνομική Αρχή, γιατί έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την εξαφάνιση και στους έξι τα αρχεία αυτά σβήνονται…».

Εν τω μεταξύ στην έρευνα που έκαναν εθελοντικές ομάδες με τη βοήθεια drone δεν υπήρξαν αποτελέσματα. «Οι εθελοντές θα κινηθούν σε τρεις ομάδες στην περιοχή, με σημείο αναφοράς το πολυκατάστημα που φέρεται ότι ήθελε να πάει. Στην επιχείρηση θα συμμετέχει και ο ΟΦΚΑΘ Εθελοντές Διασώστες, αλλά και το Silver Alert, που με drone θα ερευνούν από αέρος για να έχουν μια πλήρη εικόνα» είχε δηλώσει ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, χωρίς όμως να έχει κανένα επιπλέον στοιχείο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM