Εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων εντοπίστηκε στην Αθήνα - 1,8 εκατ. ευρώ η αξία τους

Εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων εντοπίστηκε στην Αθήνα - 1,8 εκατ. ευρώ η αξία τους Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτογραφία Αρχείου
0

Οργανωμένο εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων εντοπίστηκε στην Αθήνα και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία η αξία των παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων ανέρχεται, στο ποσό του 1.800.000 ευρώ.

Στο εργαστήριο βρέθηκαν χιλιάδες χαρτιά σε διάφορα μεγέθη χαρτονομίσματος των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, εκτυπωτές, συσκευές μέτρησης χρημάτων και ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων, χρηματοκιβώτια κ.ά. Το εργαστήριο εντοπίστηκε μετά τις συλλήψεις δύο αλλοδαπών, την περασμένη Τρίτη 1η Οκτωβρίου, στην Πάτρα, οι οποίοι προσέγγισαν επιχειρηματία και με το πρόσχημα της δυνατότητας πολλαπλασιασμού και παραχάραξης χαρτονομισμάτων τού ζήτησαν 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία, όπως υποσχέθηκαν, θα τα πολλαπλασίαζαν και θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών της Ασφάλειας Πατρών, μετά τις δύο συλλήψεις ζητήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι των δύο αλλοδαπών, στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σπίτι των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος επί των οποίων είχε τυπωθεί η εικόνα χαρτονομισμάτων των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, δυο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, μαύρα και λευκά χαρτιά σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων ως πρώτη ύλη για την κοπή χαρτονομισμάτων, δύο εκτυπωτές, μία συσκευή μέτρησης χρημάτων, μία συσκευή ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων και επτά κιβώτια με πλήθος χαρτιών σε σχήμα χαρτονομίσματος.

Επίσης, βρέθηκαν ένας φάκελος στον οποίο υπήρχε λευκή άγνωστη ουσία, 20 μπουκάλια με άγνωστες διαφανείς ουσίες, χειρουργικά γάντια, υλικά, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων, 11 μελάνια κ.ά. Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν στον ανακριτή Πατρών για να απολογηθούν, ενώ η Ασφάλεια Πατρών συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ