Έρευνα για ρατσιστικά κίνητρα στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Έρευνα για ρατσιστικά κίνητρα στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Παρέμβαση του Αρείου Πάγου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έρευνα για ενδεχόμενη ύπαρξη ρατσιστικών κινήτρων πίσω από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, διέταξε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η παραγγελία της έρχεται μετά από σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία αναφέρονταν σε αυτό το ενδεχόμενο. 

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου από την αρχή μέχρι τέλους, προκειμένου να διακριβωθεί, εάν μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος 4285/2014 που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα.

  

Παράλληλα, με ανεξάρτητη παραγγελία της, ζητεί επίσης να διερευνηθούν εάν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2018 σε καταυλισμό αλλαδαπών εργατών γης, στη Μανωλάδα.

Στην περίπτωση αυτή, αφορμή αποτέλεσε έγγραφο του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η αναφορά προς την κεντρική υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, 164 εργατών που απ' τη φωτιά έχασαν όλα τα συνοδευτικά έγγραφά τους.

Στην πρώτη περίπτωση, η παραγγελία της κ. Δημητρίου διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Αθηνών, ενώ στη δεύτερη περίπτωση στον εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM