Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στο οποίο μαθητής Επαγγελματικού Λυκείου φαίνεται να τραμπουκίζει καθηγήτριά του, προκειμένου να του σβήσει μία απουσία. 

 

«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας» διεμήνυσε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που ζήτησε έρευνα προκειμένου να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του του βίντεο. 

 

Στις εικόνες που ακολουθούν, ένας νέος άνδρας φωνάζει και απειλει την καθηγήτριά του. Ένας άλλος μαθητής φαίνεται να παίζει πίσω από την έδρα ενώ πολλοί από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους γελούν. 

 

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος έκανε λόγο για «πολύ λυπηρό γεγονός, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί επιθέσεις «όχι μόνο λεκτικές» σε βάρος εκπαιδευτικών. «Το ζήτημα είναι ευρύτερο και μας προβληματίζει πάρα πολύ διότι θεωρούμε ότι απάδει της ελληνικής πραγματικότητας. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να γίνονται» πρόσθεσε ο κ. Τσούχλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα», προσθέτοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν και άλλα γεγονότα που δεν έχουν φτάσει στη δημοσιότητα».

 

«Δεν είναι απλά και εύκολα τα πράγματα για τους εκπαιδευτικούς όπως πιστεύουν αρκετοί λόγω κοινωνικού αυτοματισμού» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

 

UPD: Περσινό το βίντεο

 

Μετά από την έκταση που έλαβε η υπόθεση, και ενώ η υπουργός είχε ζητήσει έρευνα για το περιστατικό, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100, διευκρινίζοντας πως το βίντεο είναι περσινό και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή τον Ιανουάριο του 2019. 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Περιφερειακοί Διευθυντές πληροφορήθηκαν για το περιστατικό από ιστοσελίδα και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη πέρσι τον Ιανουάριο και οι ποινές έχουν επιβληθεί στο μαθητή. «Το θέμα έχει λήξει.»

 

Ωστόσο, «παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς.», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης, συμπληρώνοντας «όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα παρέμβουμε».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr