Επτά από τα 68 δείγματα τροφίμων που έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα περιέχουν DNA αλόγου, όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας. Οι έρευνες, ωστόσο, επικεντρώνονται τώρα στο να διευκρινιστεί εάν τα θετικά αυτά δείγματα περιέχουν αντιβιοτικά και την αντιφλεγμονώδη ουσία φαινυλοβουταζόνη. Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ ανέφερε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει έως τώρα 167 δείγματα τροφίμων και διαβεβαίωσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Κατέθεσε αγωγή ύψους 1.000.000 ευρώ κατά της Έλενας Χριστοπούλου
Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας
Μπορεί η κατανάλωση UPFs τροφίμων να συνδεθεί με τον καρκίνο του εντέρου; - Τι έδειξε νέα μελέτη
Κορωπί: Με σημαντικές βλάβες στα ζωτικά όργανα ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο κομμάτι burger
Καιρός - Μαρουσάκης: Το πεδίο «Υ» και το «παράδοξο» των σημερινών θερμοκρασιών
σχόλια