Επιτροπή διερεύνησης για την Αττική Οδό- Κυρώσεις προανήγγειλε ο Καραμανλής

Επιτροπή διερεύνησης για την Αττική Οδό- Κυρώσεις προανήγγειλε ο Καραμανλής Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Επιτροπή Διερεύνησης για την ανεπίτρεπτη κατάσταση στην Αττική Οδό συγκροτήθηκε με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος προανήγγειλε κυρώσεις. 

Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα για τον απεγκλωβισμό των οδηγών, μετά το χθεσινό φιάσκο στην Αττική οδό, που οδήγησε στην ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών σημειώνεται ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο για την απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους όταν κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι, το οποίο θεσπίστηκε το 2020. 

Σύμφωνα με τον νόμο, προβλέπεται ότι «αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας», σημειώνει η ανακοίνωση. 

Η επιτροπή που συγκροτήθηκε διερευνά άμεσα τις ευθύνες του παραχωρησιούχου Αττική Οδός ΑΕ και του λειτουργού Αττικές Διαδρομές ΑΕ, ώστε να εισηγηθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται.

Οι κυρώσεις αυτές, σημειώνει το υπουργείο, είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς των εγκλωβισμένων οχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τη διοίκηση της εταιρείας και ζήτησε την καταβολή 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, αίτημα που έγινε δεκτό. 

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής. 

Από πού παραλαμβάνονται τα οχήματα 

Στο μεταξύ, η Αττική Οδός ανακοίνωσε τα σημεία από τα οποία μπορούν να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν και απομακρύνθηκαν λόγω κακοκαιρίας. 

Κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο 199, οι οδηγοί μπορούν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

- Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

- Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.

- Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).


- Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ