Επίθεση με βιτριόλι: Βγήκαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το οξύ - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Επίθεση με βιτριόλι: Βγήκαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το οξύ - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ Facebook Twitter
0

Βγήκαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το οξύ που χρησιμοποιήθηκε σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για θειικό οξύ, το γνωστό ως «βιτριόλι» και η ελληνική αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει από πού προμηθεύτηκε την επικίνδυνη ουσία η δράστις, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να την παρασκεύασε μόνη της, ακολουθώντας οδηγίες στο διαδίκτυο. 

«Το αποτέλεσμα θα το μάθω από ώρα σε ώρα αλλά 90% μιλάμε για βιτριόλι» επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας, που το μεσημέρι της Δευτέρας, βρέθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο προκειμένου να δει το θύμα της επίθεσης, από κοντά.

«Ήμουν το πρωί μαζί της, πέρασα να την δω για λίγο. Δεν μιλήσαμε, παρά μόνο για μια διευκρίνηση που ήθελα να ξεκαθαρίσουμε. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Έχουμε μπει σε μια διαδικασία αυτή την στιγμή ώστε να κάνουμε κάποιες συζητήσεις προκειμένου να θυμηθεί κάποια πράγματα. Αυτό το κάτι που μπορεί εκείνη να το θεωρούσε απλό και να μην ήταν τελικά».

Η ποσότητα καυστικού υγρού θα μπορούσε να της κόστιζε τη ζωή

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του θύματος, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα κίνητρα πίσω από την άγρια επίθεση να ήταν επαγγελματικά, η ποσότητα του καυστικού υγρού που χρησιμοποιήθηκε θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή του θύματος. 

«Επειδή δεν είχε κάποια διαφορά που να σχετίζεται με την προσωπική της ζωής, σκέφτηκε μήπως κάποια είχε εμμονή μαζί της για άσχετο λόγο, αλλά γνώριζε πάρα πολύ καλά το χώρο της εργασίας της» τόνισε, προσθέτοντας πως ακόμα και αν η επίθεση δεν σχετίζεται με τον χώρο εργασίας της 34χρονης, η δράστις φαίνεται πως «είχε εποπτεύσει το χώρο, το είχε προσχεδιάσει πολύ καλά, γνώριζε καταστάσεις αλλά και πως πρέπει να διαφύγει».

Σημειώνεται πως η 34χρονη έχει κάνει σαφές ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με την προσωπική της ζωή

Στο «μικροσκόπιο» η μαρτυρία πρώην αστυνομικού 

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεσή της μια νέα μαρτυρία, ενός πρώην αστυνομικού που σύχναζε δίπλα από την επιχείρηση. Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι για πέντε ημέρες πριν την επίθεση, έβλεπε μία μελαχρινή γυναίκα να βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή. Όπως τόνισε, η εν λόγω γυναίκα κινείτο ύποπτα.

Οι αστυνομικοί, πέρα από τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις των φίλων και συγγενών, έχουν στη διάθεσή τους υλικό 12 ωρών από κάμερες και εξετάζουν αν αυτές έχουν καταγράψει τη μαυροφορεμένη γυναίκα. 

 

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια»

Η επίθεση συνέβη την Τετάρτη στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται η 34χρονη. Στις 09:00, κατά την προσέλευση στον χώρο εργασίας, η 34χρονη δέχθηκε την επίθεση με το οξύ στο πρόσωπο. 

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό», είπε η 34χρονη σε ολιγόλεπτη συνομιλία της με αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση.

«Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», ανέφερε ακόμη. 

Σε ένα από τα βίντεο, εμφανίζονται δύο μαυροφορεμένες γυναίκες, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι η δράστις είχε συνεργό. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ