Επίταξη γιατρών: Εξέπνευσε η διορία για τους ιδιώτες - Θα σταλούν 80 φύλλα πορείας

Γιατρός σε νοσοκομείο Facebook Twitter
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI
0

Εξέπνευσε, χθες, η προθεσμία για την οικειοθελή συνδρομή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, εν μέσω της πίεσης από την πανδημία, και από σήμερα ξεκινά η διαδικασία επίταξης.

«Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να ενισχύσουν προσωρινά το σύστημα Υγείας. Σήμερα το βράδυ περιμένουμε τις απαντήσεις των Ιατρικών  Συλλόγων και ανάλογα με τα κενά, από αύριο ξεκινούν οι επιτάξεις», προειδοποιούσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στην Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία εκτιμάται ότι χρειάζονται 100-150 γιατροί, με μόλις 20 να έχουν δηλώσει ενδιαφέρον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα  αναμένεται να σταλούν φύλλα πορείας σε 80 ιδιώτες ιατρούς, κυρίως πνευμονολόγους και παθολόγους, για τις εν λόγω περιοχές, τα οποία αναμένεται να εχουν διάρκεια δύο μήνες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΜΥ ΔΥΟ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ελλάδα / Έκτακτο δελτίο καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ - Έρχονται δύο διαδοχικές διαταραχές

Η πρώτη αναμένεται από νωρίς σήμερα το βράδυ έως και τις πρωινές ώρες αύριο, και η δεύτερη από αργά αύριο το απόγευμα έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (13/2)
THE LIFO TEAM