ΒΑΣΕΙΣ 2024

Το επικίνδυνο σπορ της πεζοπορίας με καύσωνα: Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι μόνο τον Ιούνιο

Φωτογραφία αρχείου: Freepik.com Facebook Twitter
0

Σε εξαιρετικά επικίνδυνο αποδεικνύεται το σπορ της πεζοπορίας στην Ελλάδα με συνθήκες καύσωνα το καλοκαίρι, καθώς μόνο τον Ιούνιο, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη δύο αγνοούνται. 

Και οι πέντε άνθρωποι είναι αλλοδαποί, που επισκέπτονταν την Ελλάδα για λόγους αναψυχής. Πολλές περιοχές της χώρας ενδείκνυνται για πεζοπορικές διαδρομές στη φύση, ενώ ειδικά στην Κρήτη, η διάσχιση φαραγγιών στο νησί θεωρείται κορυφαία εμπειρία για τους τουρίστες. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν τηρούνται πάντα ούτε τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα, να έχουμε μέχρι τώρα, την απώλεια τριών ζωών: Πρόκειται για έναν Ολλανδό τουρίστα στο Ρέθυμνο, μία γυναίκα 70 ετών στη Σητεία και τον Βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλι στη Σύμη.

Παράλληλα, από την Κυριακή αγνοείται 74χρονος Ολλανδός στη Σάμο και από την Τρίτη αγνοείται στην Αμοργό ένας 59χρονος Αμερικανός

Κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι αγνοούμενοι και αποβιώσαντες είχαν αποφασίσει να κάνουν πεζοπορία υπό ακατάλληλες συνθήκες: Είτε ολομόναχοι, είτε σε ώρες ακατάλληλες, λόγω της ζέστης. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση δε - αυτή του Μάικλ Μόσλι στη Σύμη - ο άντρας δεν είχε μαζί του ούτε κινητό τηλέφωνο. Από την άλλη, το να έχει κάποιος μαζί του κινητό δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι διασφαλισμένος, καθώς στην περίπτωση του αγνοούμενου στην Αμοργό, όπως είναι γνωστό, ο 59χρονος είχε μαζί του δύο κινητά τηλέφωνα, των οποίων το στίγμα αναζητείται και ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

Οι τέσσερις θάνατοι πεζοπόρων τουριστών στην Ελλάδα τον Ιούνιο:

  • 5/6/2024 67χρονος πεζοπόρος στο φαράγγι στους Μύλους Ρεθύμνου: Ο άντρας, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε προβλήματα με την καρδιά του, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε 
  • 5/6/2024 70χρονη πεζοπόρος στο φαράγγι Χοχλιακιών στη Σητεία: Η γυναίκα είπε πως αισθάνεται ζάλη και κατέρρευσε.
  • 9/6/2024 Εντοπίζεται νεκρός ο Βρετανός Μάικλ Μόσλι, που είχε διασχίσει πεζός μια μεγάλη απόσταση στη Σύμη: Ο 67χρονος Βρετανός έφυγε στις 5/6, στις 13:30 το μεσημέρι, πεζός, από παραλία της Σύμης για να επιστρέψει στο κατάλυμά του στον Γυαλό. Τελικά, εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, όπου είχε κατευθυνθεί για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. 
  • 9/6/2024 Αγνοείται 74χρονος πεζοπόρος στη Σάμο: Ο Ολλανδός τουρίστας ξεκίνησε για πεζοπορία μόνος του στις περιοχές Λιμνιώνας και Κλήμα. Παρά την επιχείρηση έρευνας, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα σε Λιμνιώνα, Κλήμα, Άγιο Ιωάννη Ελεήμονα και Αγία Κυριακή Μαραθοκάμπου. Οι έρευνες, βάσει πρωτοκόλλου, σταμάτησαν την Τετάρτη 12/6.
  • 11/6/2024 Αγνοείται 59χρονος πεζοπόρος στην Αμοργό: Ο Αμερικανός πρώην αστυνομικός γνωρίζει το νησί και το επισκεπτόταν συχνά. Την Τρίτη ξεκίνησε να διανύσει μόνος του μία γνωστή πεζοπορική διαδρομή στην Αμοργό, διάρκειας περίπου 4 ωρών. Τα ίχνη του αναζητούνται έκτοτε. 
Ελλάδα
0

ΒΑΣΕΙΣ 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Ελλάδα / Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Αντιδρούν στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ
LIFO NEWSROOM