Επίδομα γέννας: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Επίδομα γέννας: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση Facebook Twitter
Στα τέλη Μαρτίου η πρώτη δόση για το επίδομα γέννας
0

Σε δύο ισόποσες δόσεις θα καταβληθεί το επίδομα γέννας, που πέρασε από τη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πρώτη δόση του επιδόματος γέννησης θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Η πρώτη δόση δεν έχει δοθεί ακόμη στους δικαιούχους επειδή ο νόμος υπεγράφη χθες και τώρα η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη να κατατεθεί, σημείωσε.

«Την τελευταία εργάσιμη του Μαρτίου για όλα τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί Ιανουάριο – Φεβρουάριο και έχουν καταθέσει οι γονείς τους την αίτηση, θα μπορούν να πάρουν την πρώτη δόση των 1.000 ευρώ», πρόσθεσε η κ. Μιχαηλίδου.

«Δίνουμε 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννήθηκε από 1/1/2020. Δίνεται σε δυο ισόποσες δόσεις, δηλαδή μια δόση των 1.000 ευρώ τον επόμενο μήνα – κατόπιν αιτήσεως του γονέα και μια δόση 1.000 ευρώ έξι μήνες ακριβώς μετά τη γέννηση του παιδιού», εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις, η κ. υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα γίνονται ηλεκτρονικά, ή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ, ή μέσω της πλατφόρμας που θα λειτουργήσει στην διεύθυνση www.epidomagennisis.gr. Όσοι δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση, θα μπορούν να την καταθέσουν στα Κέντρα Κοινότητας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στις αλλαγές προϋποθέσεων για τη χορήγηση των επιδομάτων γέννησης, στέγασης και παιδιού σε πολίτες τρίτων χωρών.

«Για να πάρεις επίδομα από την κοινωνική και προνοιακή πολιτική της χώρας πρέπει μόνιμα και νόμιμα να ζεις στη χώρα μας τα τελευταία 12 χρόνια. Έτσι ώστε να υπάρχει μια ανταποδοτικότητα του συστήματος αλλά και να υπάρχει ένας βιοτικός δεσμός μεταξύ του πολίτη και του Έλληνα», είπε σχετικά. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σχολιάζοντας την αλλαγή των προϋποθέσεων, έκανε λόγο για αδικαιολόγητες διακρίσεις σε βάρος Ρομά και μεταναστών, που προσβάλλουν θεμελιώδη δικαιώματα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συγκλονίζει η κραυγή του πατέρα, Νίκου Πλακιά- «Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ. Γίνεται μίσος, οργή και θυμός»

Ελλάδα / Τέμπη: «Ο πόνος μου γίνεται οργή και θυμός. Γιατί δεν παραιτείστε από την ασυλία σας;» -Συγκλονίζει ο πατέρας των δίδυμων Χρύσας και Θώμη

Ραγίζουν καρδιές από τον σπαραγμό του Νίκου Πλακιά - Σε λίγα λεπτά έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του Αναστασία - Δείτε τι είπε ένα χρόνο από την τραγωδία
NEWSROOM