Επεισόδιο στις Οινούσσες: Τουρκική ακταιωρός απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά

Επεισόδιο στις Οινούσσες: Τουρκική ακταιωρός απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά Facebook Twitter
3

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σήμερα το μεσημέρι φέρεται να σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο κοντά στις Οινούσσες μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που παρενέβη προκειμένου να αποτραπεί η σύλληψη Έλληνα ψαρά!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το επεισόδιο εκτυλίχθηκε περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στις Οινούσσες.

Η τουρκική ακταιωρός ζήτησε από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή με το επιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όταν όμως ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί, το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού απείλησε να τον συλλάβει.

Η επέμβαση του ελληνικού λιμενικού δεν επέφερε αποκλιμάκωση της έντασης και γι' αυτό το λόγο στην περιοχή έσπευσε  πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Όταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» έφτασε ανοιχτά των Οινουσσών, ζήτησε από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. Στην αρχή το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού αρνήθηκε, όμως στη συνέχει πείστηκε να αποχωρήσει. Το επεισόδιο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16.00. 

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το politischios.gr, από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής μπαινοβγαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τουρκικής ακταιωρού που νωρίς το πρωί «έκοβε βόλτα» ανάμεσα σε Παναγία Οινουσσών και Αιγνούσα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Οι απέναντι έριξαν το σικόι των ρώσων, επειδή, μπήκε για 17 δεύτερα στη δική τους μεριά .Αν ήμασταν εθνικό κυρίαρχο κράτος , μάλλον θα κάναμε το ίδιο.Αλλά, βεβαίως δεν είμαστε , διότι τα προτεκτοράτα, δεν τους επιτρέπεται να ενεργούν από μόνα τους...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ