Εμβόλιο AstraZeneca: Κανονικά οι εμβολιασμοί στους άνω των 30 - Ένα περιστατικό σε 380.000 δόσεις στην Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Κανονικά οι εμβολιασμοί στους άνω των 30 - Ένα περιστατικό σε 380.000 δόσεις στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Στα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων και θρομβοπενίας μετά από χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca, αναφέρθηκε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, επανέλαβε ότι πρόκειται για σπάνια περιστατικά και αναφέρθηκε στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα χωρίς να υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση με προηγούμενο ιστορικό θρόμβωσης ή άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες. «Πρόκειται για μία περίπτωση ανά 100.000», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «ενθαρρυντικό» ότι δεν έχουν αναφερθεί θρομβώσεις με την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Πάνω από 380.000 δόσεις AstraZeneca έχουν γίνει στην Ελλάδα και μόνο μία περίπτωση έχει αναφερθεί στον ΕΜΑ, σημείωσε η Δρ. Θεοδωρίδου.

Η ίδια κατέληξε υπογραμμίζοντας την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών για χορήγηση του εμβολίου σε άτομα άνω των 30 ετών, χωρίς να ενδείκνυται λήψη αντιπηκτικής αγωγής πριν τον εμβολιασμό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM
ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Δίκη για τα Τέμπη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

Στο επόμενο διαδικαστικό στάδιο εισέρχεται σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να αναμένεται να προτείνει ποιες από τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας θα γίνουν δεκτές
THE LIFO TEAM