Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για την αναμνηστική δόση όσων έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

 

Αυτό ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας ότι η αναμνηστική δόση μπορεί να γίνει με το ίδιο εμβόλιο ή με Pfizer. Όπως εξήγησε, προς το παρόν οι εμβολιασθέντες με Johnson & Johnson δεν θα μπορούν να λάβουν το εμβόλιο της Moderna, καθώς χρειάζονται κάποιες τεχνικές ρυθμίσεις στο σύστημα. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πότε θα μπορούν να επιλέξουν το εν λόγω σκεύασμα.

 

Εμβόλιο: Αύριο οι αποφάσεις για την αναμνηστική δόση στους κάτω των 50

 

Ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε, επίσης, ότι αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα αποφασίσει σχετικά με την αναμνηστική δόση των κάτω των 50 ετών αλλά και το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα.

 

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ξεπεράσαμε τους 12,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Εξ αυτών οι 6.640.000 εκατ. έχουν λάβει την μία δόση, δηλαδή το 63,4% του γενικού πληθυσμού και το 73,9% του ενήλικου, ενώ 6.380.000 είναι  πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή το 60,8% του γενικού πληθυσμού. Η Ελλάδα, όπως είπε, βρίσκεται στη 16η θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.