Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για τους 60-64 και 75-79

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για τους 60-64 και 75-79 Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τις ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79 ετών.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης από το Υπουργείο Υγείας, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού για τους 60-64 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneca, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στις 15 του μήνα.

Η πλατφόρμα για τις ηλικίες 75-79 ετών ανοίγει την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως θα εγκαινιαστούν επιπλέον κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα ραντεβού.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca, σημείωσε πως πρόκειται για ένα εμβόλιο υψηλής αποτελεσματικότητας. «Ενημερωτικά, παραλάβαμε χτες τις πρώτες 45.000 δόσεις εμβολίων από την εταιρεία AstraZeneca και αναμένουμε περισσότερες παραλαβές μέσα στις επόμενες ημέρες», ανέφερε. 

Τέλος, σημείωσε μεταξύ άλλων πως τη Δευτέρα η χώρα ξεπέρασε τους 410.000 εμβολιασμούς, επιτυγχάνοντας ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 3,9%.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ