Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου

Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου Facebook Twitter
0

Το ελληνικό διαβατήριο βρίσκεται μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου καθώς επιτρέπει το ταξίδι σε 184 του κόσμου χωρίς βίζα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, η κατάταξη του ελληνικού διαβατηρίου στα ισχυρότερα του κόσμου απορρέει από τον τελευταίο δείκτη Henley Passport που καταρτίζεται βάσει στοιχείων της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών και κατατάσσει όλα τα διαβατήρια παγκοσμίως ανάλογα με τον αριθμό των προορισμών τους στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοί τους χωρίς θεώρηση. 

Οι Ιρλανδοί μπορούν να μεταβούν σε 184 προορισμούς χωρίς βίζα, αλλά χρειάζονται βίζα προτού ταξιδέψουν σε 42 χώρες. Επίσης, οι Βέλγοι και οι Καναδοί και μπορούν να μεταβούν σε 184 χώρες χωρίς βίζα. Το ιαπωνικό διαβατήριο είναι το πιο ισχυρό φέτος, με τους κατόχους του να έχουν πρόσβαση σε 190 χώρες χωρίς να έχουν θεώρηση.

Τόσο η Βρετανία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν από την πέμπτη θέση στον περυσινό δείκτη Henley Passport, στην έκτη θέση στον κατάλογο του τρέχοντος έτους μαζί με την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία και την Ελβετία. Τα αμερικανικά και βρετανικά διαβατήρια κατατάχθηκαν πρώτα στον κατάλογο του 2015.

Οι ασιατικές χώρες έχουν τα ισχυρότερα διαβατήρια, σύμφωνα με τον κατάλογο του τρέχοντος έτους, ο οποίος κατέταξε τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα στη δεύτερη θέση, με πρόσβαση σε 189 χώρες χωρίς βίζα, τονίζουν οι Times.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM