Έλληνες αγνοούμενοι στην Αντιόχεια: Κατ’ εξαίρεση αίτημα για εις βάθος έρευνα από την ΕΜΑΚ

Έλληνες αγνοούμενοι στην Αντιόχεια: Κατ’ εξαίρεση αίτημα για εις βάθος έρευνα από την ΕΜΑΚ Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού του ζευγαριού Ελλήνων που αγνοούνται στην Αντίοχεια μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Η ελληνική ομάδα διάσωσης, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμενε το ζευγάρι. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, σήμερα θα κατατεθεί κατ’ εξαίρεση αίτημα ώστε η ΕΜΑΚ να πάει στο σημείο και να κάνει εις βάθος έρευνες. 

«Χθες το βράδυ επικοινώνησα με τον γαμπρό των δύο αγνοούμενων Ελλήνων, με διπλή υπηκοότητα. Μας υπέδειξε το σημείο και έγιναν οι εξής ενέργειες: Κλιμάκιο αργά το βράδυ της ΕΜΑΚ έφυγε με διασωστικό σκύλο και πήγε προς το κέντρο του Χατάι. Θυμίζω εδώ ότι η ελληνική αποστολή δουλεύει πιο νότια από το σημείο που βρίσκονται οι δύο αγνοούμενοι Έλληνες. Φύγαμε, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, πήγαμε με διασωστικό σκύλο σε εξαώροφο κτίριο, όπου κάθε όροφος είχε δύο διαμερίσματα» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

«Έχει ελεγχθεί ο χώρος από άλλες ομάδες διασωστικές, διότι υπάρχουν σημεία σήμανσης. Κάναμε προκαταρκτική έρευνα, επιφανειακή έρευνα. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αλλά όμως δεν βρήκαμε αυτούς οι οποίοι ταιριάζουν με τις περιγραφές του γαμπρού» πρόσθεσε.

«Θα υποβάλλουμε κατ' εξαίρεση αίτημα ώστε η ελληνική ΕΜΑΚ να πάει στο σημείο, να κάνει ακόμη εις βάθος έρευνα προκειμένου να βρούμε αυτούς τους αγνοούμενους. Γιατί για μας το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» δήλωσε ο κ. Αρτοποιός.

Σεισμός στην Τουρκία: Ώρες αγωνίας για την τύχη των αγνοούμενων Ελλήνων

Μιλώντας στο OPEN, η κόρη του ζευγαριού των Ελλήνων, ηλικίας 65 και 62 ετών, εξέφρασε την αγωνία για την τύχη των γονιών της. Όπως υποστήριξε, ενδεχομένως θα είχαν σωθεί, ωστόσο, την πρώτη ημέρα δεν έφτασε κανείς για βοήθεια.

«Όταν έγινε ο σεισμός ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζητήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6οροφο κτίριο που γκρεμίστηκε. Οι γονείς μου έμειναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. "Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε" είπαν ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές», είπε σύμφωνα με το ethnos.


 

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ