Ελεύθερος και σώος ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές στο Τόγκο

Ελεύθερος και σώος ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές στο Τόγκο Facebook Twitter
Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές στις 4 Νοεμβρίου στο Τόγκο - Marine Traffic
0

Ελεύθερος αφέθηκε ο 20χρονος ναυτικός ελληνόκτητου τάνκερ που απήχθη, στις 4 Νοεμβρίου, από πειρατές στο Τόγκο.

Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου Elka Aristotle, τόσο ο 20χρονος δόκιμος μηχανικός, όσο και οι άλλοι δύο από τους τέσσερις απαχθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο τέταρτος έχασε τη ζωή του. Όπως εξηγεί η European Products Carriers Ltd, τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από κάποια ασθένεια και όχι από τους πειρατές.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό συνέβη το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Ελκα Αριστοτέλης» που ήταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Λόμε Τόγκο. Στο πλοίο βρίσκονταν και ένοπλοι φρουροί οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά των πειρατών, με αποτέλεσμα ένας εκ των φρουρών να τραυματιστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας 

«Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρεία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους.

Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ