Ελένη Τοπαλούδη: Το Διδυμότειχο τιμά τη μνήμη της και δίνει το όνομά της σε κεντρικό δρόμο

Ελένη Τοπαλούδη: Το Διδυμότειχο τιμά τη μνήμη της και δίνει το όνομά της σε κεντρικό δρόμο Facebook Twitter
0

Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο δήμος Διδυμοτείχου, τόπος καταγωγής της φοιτήτριας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο, δίνει το όνομά της σε δρόμο της πόλης.

Ο πατέρας της Γιάννης Τοπαλούδης, μίλησε στην ΕΡΤ για τις εκδηλώσεις που δρομολογούνται στη μνήμη της κόρης της.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, μια ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της έμφυλης βίας.

Την ημέρα εκείνη έχει προγραμματισθεί να γίνει η ονοματοδοσία κεντρικής οδού της πόλης στο όνομα της Ελένης Τοπαλούδης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου.

Στην ίδια τελετή θα αποκαλυφθεί μαρμάρινη επιτύμβια στήλη, την οποία φιλοτέχνησε ντόπιος καλλιτέχνης και η οποία θα τοποθετηθεί σε χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.

Χαραγμένα στην επιτύμβια στήλη θα είναι δυο αποφθέγματα όπως ανέφερε ο πατέρας της Ελένης, το ένα θα είναι απόσπασμα από τα λόγια της Εισαγγελέως, Αριστοτελίας Δόγκα, στο Πρωτόδικο και το δεύτερο θα είναι στίχοι από το τραγούδι «Μαύρο Τριαντάφυλλο», που έγινε για την Ελένη σε στίχους και μουσική, Κώστα Γερμανού, με την συμμετοχή Ελένης Δήμου.

«Αυτοί που αντιδρούν είναι μόνο οι ευαίσθητοι άνθρωποι εκτός των κυβερνώντων» σχολίασε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Αν θέλαμε να είμαστε ευνομούμενη πολιτεία θα πρέπει πρώτον, να έχουμε αυστηρότερες ποινές αν είναι δυνατόν τα 25 χρόνια να μην έχουν εκπτώσεις και δεύτερον, να γίνουμε καλύτεροι γονείς».

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης «με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους ως αυριανά ενήλικα μέλη της κοινωνίας που θα πάρουν την τύχη της, στα χέρια τους».

Με πληροφορίες του News24/7

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ