Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

 

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι εξής περιοχές σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

 

Από σήμερα το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής: τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

 

Την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν οι προαναφερθείσες περιοχές και η δυτική, η κεντρική Μακεδονία βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα και η ανατολική Στερεά.

 

Παράλληλα, μέχρι αργά το απόγευμα θα επηρεαστεί η Θράκη. Από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εμφανιστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι πρόσκαιρα φαινόμενα θα σημειωθούν στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

 

Στο μεταξύ, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση 7 με 8 μποφόρ και την Παρασκευή (10-12-2012) στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

 

Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

 

Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο αναμένεται να επηρεάσουν και την Αττική.