Νέα επιπρόσθετα μέτρα για τον κορωνοϊό προανήγγειλε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

 

Όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε από την αρμόδια επιτροπή να εξεταστεί η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών έως τα τέλη Ιουλίου. Αν το μέτρο τελικώς ληφθεί, δεν θα αφορά γάμους και βαφτίσεις. «Επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου.»

 

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας, με έμφαση στον Προμαχώνα και από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα δικαιολογητικά και τα αποτελέσματα των τεστ όσων επιθυμούν να εισέλθουν από την συγκεκριμένη πύλη εισόδου.

 

Από την 1 Ιουλίου μέχρι και την 11η Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας 67.797 τεστ, εκ των οποίων τα 218 ήταν θετικά. Ποσοστό μόλις 0,35%. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια στον Προμαχώνα, από ό,τι για παράδειγμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Παράλληλα θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις για πλαστά και παραπλανητικά τεστ ενώ ενισχύονται οι έλεγχοι και σε εισόδους από την Αλβανία, σε Κακαβιά και Κρυσταλλοπηγή.

 

Πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία

 

Από 15 Ιουλίου επιτρέπονται οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου, ενώ εξετάζεται το άνοιγμα των συνόρων και για άλλες χώρες εκτός ΕΕ όπως οι ΗΠΑ, από τις 30 Ιουλίου, πάντα με επίδειξη αρνητικού τεστ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr