Δεν είχε παραισθήσεις ο Μπόρις Τζόνσον όταν ευχαριστούσε, μεταξύ άλλων, τον Έλμο και τον Λόρδο Μπακετχεντ, στην επινίκια ομιλία του μετά την θριαμβευτική νίκη του στις βρετανικές εκλογές

 

Πράγματι, υπήρξαν και καρτούν και υπερήρωες συνυποψήφιοι, καθώς όπως ορίζει ο νόμος, όποιος πολίτης επιθυμεί, μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές με την προϋπόθεση της καταβολής 500 λιρών ως εγγύηση - η οποία μπορεί να τους επιστραφεί στην περίπτωση που συγκεντρώσουν πάνω από 5% των ψήφων.

 

 

 

Μεταξύ των εξωπραγματικών αντιπάλων τού Τζόνσον στην εκλογική του περιφέρεια, ένας άνδρας με τη στολή του Έλμο από το Σουσάμι Άνοιξε, ο Κόμης Binface με ένα ασημένιο σκουπιδοτενεκέ στο κεφάλι και αυτοσχέδια πανοπλία, καθώς και ο Λόρδος Μπάκετχεντ με μαύρο τσίγκινο δοχείο επί της κεφαλής και κάπα.

 

Εκλογές Βρετανία: Τι γύρευαν ο Έλμο κι ο Λόρδος Μπάκετχεντ πίσω από τον Μπόρις Τζόνσον;
Έλμο, Κόμης Binface, Λόρδος Μπάκετχεντ, μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων του Τζόνσον - EPA

 

«Θέλω να ευχαριστήσω του συνυποψηφίους μου σε όλο τους το μεγαλείο, Λόρδο Μπάκετχεντ, Έλμο... συγχωρήστε με αν δεν του αναγνωρίζω όλους» τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στην εκλογική περιφέρειά του.

 

Μάλιστα, ο Έλμο άρχισε να βγάζει τη κοκκινωπή μαλλιαρή στολή του πίσω από τον Τζόνσον ενώ εκείνος μιλούσε στις κάμερες.

 

 

 

Για την ιστορία, Έλμο, Μπάκετχεντ και Μπινφέις έχασαν τις 500 λίρες της εγγύησης, καθώς δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 10 ψήφους έκαστος...