Πιστοποιητικά εμβολιασμού χωρίς να έχουν εμβολιαστεί πραγματικά κατά του κορωνοϊού κατηγορούνται ότι έβγαλαν δύο ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο της Κρήτης αντιμετωπίζοντας κυρώσεις. 

 

Οι δύο γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, προσπάθησαν με εικονικούς εμβολιασμούς να αποφύγουν την υποχρεωτικότητα που έχει αποφασιστεί για τον κλάδο. Ωστόσο, η πράξη τους αυτή έγινε αντιληπτή και πλέον παραπέμπονται στο πειθαρχικό της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

 

Πιο συγκεκριμένα, διατάχθηκε ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου και το θέμα «προχώρησε» στο διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος που αποφάσισε να τους θέσει σε προσωρινή αργία και να παραπέμψει το φάκελο στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της 7ης ΥΠΕ.

 

Οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί κατηγορούνται ότι τον περασμένο Ιούλιο, εκμεταλλευόμενοι τον ελάχιστο χρόνο που έμειναν μόνοι τους στο εμβολιαστικό κέντρο πραγματοποίησαν εικονικό εμβολιασμό ο ένας στον άλλο για να αποκτήσουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία ως υγειονομικοί όφειλαν να έχουν.