Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Ισόβια στους δολοφόνους του Νίκου Μουστάκα

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Ισόβια στους δολοφόνους του Νίκου Μουστάκα Facebook Twitter
3

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους δολοφόνους του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, πέρυσι το Δεκαπενταύγουστο, στου Φιλοπάππου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 29χρονο και τον 26χρονο, οι οποίοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού του 25χρονου Νικόλαου Μουστάκα τον Αύγουστο του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου.

Ειδικότερα, στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη και 6 μήνες ενώ στο δεύτερο ισόβια και 11 έτη και 6 μήνες.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μέσα σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα με τη μητέρα του Νικόλα να ξεσπά κατά των δυο κατηγορουμένων, ενώ η φόρτιση ήταν τέτοια που σε δάκρυα ξέσπασε ακόμη και ο μεταφραστής που είχε ορίσει το δικαστήριο για να μεταφράσει τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Νωρίτερα την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας. «Από την ακροαματική διαδικασία την εξέταση των μαρτύρων τις απολογίες των κατηγορουμένων τα αναγνωστέα έγγραφα και κυρίως την ιατροδικαστική έκθεση, κατά τη γνώμη μου αποδείχθηκε ότι τέλεσαν ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού δεδομένου ότι τόσο από τις καταθέσεις προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμό και μάλιστα η ώθηση του σε απόσταση 12 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν αρχικά καθώς τον είχαν πιάσει από τους ώμους και προτείνω να κηρυχθούν ένοχοι», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ