ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας Facebook Twitter
Φωτ: Freepik
0

Σε άμεση ανάκληση παρτίδας κατεψυγμένου μπιφτεκιού προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά τον εντοπισμό του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. σε δείγμα προϊόντος που κυκλοφορούσε στην αγορά.

Το τρόφιμο με την ένδειξη «Μπιφτέκι Κατεψυγμένο» φέρει κωδικό παρτίδας 31102025 και ημερομηνία ανάλωσης έως τις 31 Οκτωβρίου 2026, ενώ παράγεται από την επιχείρηση Π. Καμαράτου & ΣΙΑ Ε.Ε.. Το δείγμα εξετάστηκε στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος επίσημων ελέγχων για τα μικροβιολογικά κριτήρια ασφάλειας.

Μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας σαλμονέλας, ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση απόσυρση ολόκληρης της συγκεκριμένης παρτίδας από τα σημεία πώλησης, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και συμπληρωματικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των αγροτών η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

Ελλάδα / Στο πλευρό των αγροτών η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

Η «Καλλιστώ» καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει ουσιαστικά την αναγέννηση της υπαίθρου, με πολιτικές που θα ενισχύουν τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: «Είδα τον πατέρα με αίματα, το σκυλί θα μας έτρωγε όλους», λέει ο πρόεδρος Αγίου Λέοντα

Ελλάδα / Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: «Είδα τον πατέρα με αίματα, το σκυλί θα μας έτρωγε όλους» λέει ο πρόεδρος Αγίου Λέοντα

Ο πρόεδρος της κοινότητας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας και περιέγραψε τι συνέβη μετά την επίθεση του σκύλου στο παιδί
LIFO NEWSROOM