Έβρος: Επεισόδια και χημικά σε διαμαρτυρία για την επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο

Έβρος: Επεισόδια και χημικά σε διαμαρτυρία για την επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/αρχείου
0

Eπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ συγκεντρώθηκαν που διαμαρτύρονταν έξω από το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου και της αστυνομίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από κατοίκους προκειμένου να σταματήσει η κατασκευή της νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Προς το τέλος της διαμαρτυρίας, ομάδα ατόμων άρχισε να πετάει πέτρες και κροτίδες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

«Λέω κατηγορηματικά ότι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια δεν ήταν κάτοικοι του Βορείου Έβρου. Ήταν άτομα με ακραίες αντιλήψεις κι έτσι προκλήθηκαν τα επεισόδια. Η συγκέντρωση δε διοργανώθηκε από κάποιο φορέα της περιοχής και δε συμμετείχε ο δήμος. Δε θέλουμε να αυξηθεί η χωρητικότητα του κέντρου για τους μετανάστες, όμως, αυτό πρέπει να το διεκδικούμε με άλλους τρόπους», λέει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Όπως ανέφερε, τα έργα για την επέκταση της χωρητικότητας του κέντρου συνεχίζονται, με τον δήμο να καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο, για να σταματήσουν οι εργασίες. «Έχουμε απευθύνει πρόταση στον κ. Θεοδωρικάκο, να έρθει στην περιοχή μας και να συζητήσουμε το θέμα. Δεν μας έχει απαντήσει ακόμα επίσημα, αλλά τον περιμένουμε. Πιστεύω ότι θα έρθει», τονίζει ο κ. Μαυρίδης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ