Έβρος: Διάσωση 17 Τούρκων που ζητούν πολιτικό άσυλο - Ανάμεσά τους και παιδιά

Έβρος: Διάσωση 17 Τούρκων που ζητούν πολιτικό άσυλο - Ανάμεσά τους και παιδιά Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Στη διάσωση 17 Τούρκων πολιτών στον Έβρο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, προέβη νωρίτερα η αστυνομία. Τα άτομα αυτά ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας καθώς φέρονται να είναι προσκείμενοι στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα evrosnews.gr, πρόκειται για οκτώ άνδρες, τέσσερις γυναίκες και πέντε παιδιά, που πέρασαν το μεσημέρι τα σύνορα στο Δέλτα του ποταμού Έβρου στην περιοχή Νεραϊδότοπος με σκοπό να αιτηθούν πολιτικό άσυλο.

Ωστόσο, εγκλωβίστηκαν στην περιοχή και ενημέρωσαν για την κατάστασή τους δημοσιεύοντας την παρουσία τους εκεί, προκειμένου να διασωθούν. Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία της περιοχής των Φερών καθώς η περιοχή και οι συνθήκες που επικρατούσαν εκεί ήταν δύσκολες. 

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο που είχαν δώσει στίγμα ότι βρίσκονται αλλά δεν τους βρήκαν. Ωστόσο, τελικά και μετά από πολύωρη αναζήτηση εντοπίστηκαν. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και οι 17 ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω της ταλαιπωρίας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατρική φροντίδα.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο και θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ