Έβρος: Βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος οι πρόσφυγες - Περισυλλέγονται από τις ελληνικές αρχές

Έβρος: Βρέθηκαν σε ελληνικός έδαφος οι πρόσφυγες - Περισυλλέγονται από τις ελληνικές αρχές Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Σε ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας στον ποταμό Έβρο βρέθηκαν πρόσφυγες που φέρεται να είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι άνθρωποι περισυλλέγονται από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους παράσχουν άμεση βοήθεια.

Παράλληλα, αναμένεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα.

Τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από την ελληνική αστυνομία στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα όπου, σύμφωνα με αναφορές, βρίσκονταν τα 40 άτομα, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

Η ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας:

Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα.

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου τέσσερα χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ:

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ