Για ανήθικες προτάσεις και αποστολή πορνογραφικού υλικού σε ένα ανήλικο αγόρι, κατηγορείται ένας 64χρονος από τον Έβρο. 

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος έστειλε πορνογραφικό υλικό στον ανήλικο μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια του έκανε πρόταση με απώτερο σκοπό να προβεί σε ασελγείς πράξεις. 

 

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία και η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε βούλευμα για την άρση του προσωπικού απορρήτου. 

 

Από την ψηφιακή έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση στο σπίτι του δράστη.

 

Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τρίτη, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταυτοποιήθηκε η δράση του 64χρονου.

 

Το ψηφιακό υλικό που κατασχέθηκε εστάλη στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88

• Στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω Twitter : @ CyberAlertGR

• Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones) : CYBERKID

• Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr