Στις 13,2 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, ενώ οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για θέματα ασφάλειας και στα εργασιακά. 

 

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24%. Και τα δύο κόμματα εμφανίζουν ελάχιστες μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ, ενισχυμένο στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 4%. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2,9%.

 

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23%. «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 32%.

 

Στην ερώτηση «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας» το 67% των πολιτών απάντησε «καθόλου» ή «λίγο».

 

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους, ενώ όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ποσοστό 49% ότι πρέπει να υπάρχει εξίσου και από τους δύο γονείς.

 

Δημοσκόπηση Alco:

 

Δημοσκόπηση Alco:

 

Για την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια περισσότεροι από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκφράστηκαν θετικά.

 

Δημοσκόπηση Alco:

 

Οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας σε ποσοστό 40%, ενώ το 53% απάντησε αρνητικά. 

 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open με δείγμα 1000 ατόμων από όλη τη χώρα κατά το διάστημα 17 έως 21 Μαΐου.