Δημήτρης Λιγνάδης: Αίτημα για διαποπή της δίκης υπέβαλε η υπεράσπιση - Εξετάζεται από το δικαστήριο

Δημήτρης Λιγνάδης: Αίτημα για διαποπή της δίκης υπέβαλε η υπεράσπιση - Εξετάζεται από το δικαστήριο Facebook Twitter
0

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκε μετά τις 09:00 ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος θα δικαστεί για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σεξουαλικής βίας που του αποδίδονται.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας ως ένορκοι, ενώ οι τρεις τακτικοί δικαστές είναι γυναίκες.

Ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, εξαίρεσε τρεις γυναίκες ενώ άλλες δύο εξαιρέθηκαν από τον εισαγγελέα.

Το δικαστήριο κλήρωσε και δύο αναπληρωματικά μέλη, καθώς η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε τη διακοπή της δίκης, καθώς, όπως είπε, έχει υποχρεώσεις με σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.  Όπως ανέφερε, δεν δημιουργείται πρόβλημα για τον κατηγορούμενο και την κράτησή του, καθώς έχει ακόμη ένα εξάμηνο. «Ζητούμε μία διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι' αυτό δεν ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει εάν θα δεχθεί το αίτημα της υπεράσπισης.

Η παραπομπή για 4 βιασμούς

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή του ηθοποιού και σκηνοθέτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών επειδή οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως που είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη ο οποίος επέμενε να κάνει λόγο για σκευωρία.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας χαρακτήριζε τον Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» κρίνοντας με βάσει την δικογραφία πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».


Η εισαγγελέας σημείωνε για τον Λιγνάδη: «Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ