Δίκη Χρυσής Αυγής: Την αποφυλάκισή του ζήτησε ο Λαγός- «Να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την αποφυλάκισή του ζήτησε ο Λαγός- «Να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Την έξοδό του από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται μετά την καταδίκη σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών- ζήτησε ο Γιάννης Λαγός, στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. 

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, επικαλούμενος οικονομική και κοινωνική ζημιά που έχει υποστεί μη ασκώντας τα καθήκοντά του στην ευρωβουλή. 

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του Γιάννη Λαγού, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τα δεδομένα που ελήφθησαν υπόψη για την φυλάκισή του, ενώ τόνισε πως όλοι οι κρατούμενοι υφίστανται οικονομική και κοινωνική ζημιά. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

«Από το 2019 είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής. Όταν βρήκε η πρωτόδικη απόφαση βρισκόμουν στο Βέλγιο έξι μήνες. Δεν προσπάθησα ποτέ να φύγω και να αποφύγω τη δικαιοσύνη. Έδινα το "παρών" κανονικά και αδιαλείπτως στις αρμόδιες προξενικές αρχές τρεις φορές το μήνα και ενημέρωνα το Τμήμα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" κάθε που ερχόμουν στην Αθήνα. Εκτός του ότι τύποις έχω την έδρα, επί της ουσίας την έχω χάσει», ανέφερε ο Γιάννης Λαγός, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Εκτός από τον ίδιο, υποστήριξε, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες του σε Αθήνα και Βρυξέλλες, που «το μόνο κακούργημα που διέπραξαν είναι ότι είναι συνεργάτες μου». Συνέχισε δηλώνοντας αθώος και λέγοντας ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. 

«Προέβην σε απεργία πείνας στις φυλακές Δομοκού για να προχωρήσει και να γίνει το Εφετείο. Γιατί αν το Εφετείο αυτό διακοπεί, αναβληθεί ή αν διαρκέσει μεγάλο διάστημα, εγώ θα έχω εκτίσει παντελώς άδικα την ποινή και θα είναι σαν μην χρειάζεται να γίνει», υποστήριξε. 

«Αν το δικαστήριό σας κρίνει ότι είμαι αθώος, αν κρίνει ότι έχω ένα ελαφρυντικό το μεγαλύτερο μέρος της ποινής το έχω εκτίσει», συμπλήρωσε και κατέληξε απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Να μου δώσετε την δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής». 

Τα υπόλοιπα αιτήματα 

Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και ο καταδικασμένος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, επικαλούμενος οικογενειακά θέματα.

Η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να κάνει πρόταση επί αυτού του αιτήματος αυτού. Αναστολή ζήτησε και ο Αναστάσιος Πανταζής, πυρηνάρχης Περάματος, που έχει καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη, καθώς και ο Γιώργος Σταμπέλος. 

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη και αυτών των αιτημάτων, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για το σύνολό τους στην επόμενη συνεδρίαση. 

Τηλεφώνημα για βόμβα- Επόμενη δικάσιμος 6/7 

Λίγο πριν από τις 15:00 διεκόπη η συνεδρίαση, λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα στο κτίριο. 

Η διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεχιστεί στις 6 Ιουλίου. Στην επόμενη δικάσιμο, εκτός από τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αποφυλάκιση, το δικαστήριο αναμένεται να ασχοληθεί με άλλα ζητήματα, όπως ο αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρων για κατηγορούμενους που προσήλθαν χωρίς εκπροσώπηση, η νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής, αλλά και η εξέταση του αιτήματος Μιχαλολιάκου για την αναβολή. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ