Δίκη Χρυσής Αυγής- Πλεύρης: Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί- Αντισημίτης και ομοφοβικός

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στο δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, ενώ επιτέθηκε ξανά στην Μάγδα Φύσσα. 

«Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα», είπε ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως. 

«Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή [...] Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι “η δημοκρατία ενίκησε”, έχουμε στη συνέχεια τους βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες “δεν είναι αθώοι”, ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ' έξω. Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα», είπε συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, σύμφωνα με το Golden Dawn Watch. 

Ο δικηγόρος ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως, επειδή «ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κ. εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό». 

Αργότερα, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ανέφερε στο δικαστήριο: «Εγώ προσωπικά είμαι αντισημίτης, ομοφοβικός, εθνικοσοσιαλιστής αλλά δεν δικαζόμεθα για τις ιδέες μας. Η εισαγγελεύς επιχειρηματολόγησε επί σαθρού εδάφους, γι' αυτό ζητήσαμε την εξαίρεση, όχι γιατί μεροληπτεί, αλλά γιατί παραβιάζει τον νόμο, το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου». 

Επίθεση στη Μάγδα Φύσσα 

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού επιτέθηκε και στην μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα. 

«Έχουμε παράπονο γιατί δεν μας προστατέψατε. Η κ. Φύσσα τον είπε “δολοφόνο” και εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κ. Φύσσα [προσκομίζει φωτογραφία στο δικαστήριο] και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι [δείχνει σηκωμένη γροθιά] και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά. Και εδώ η κα Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας “πιάστε τους φασίστες”. Δεν παρεμβήκατε», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ